Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se starší navigací?

Od: slavo® odpovědí: 22 změna:

Mám navigaci garmin nuvi 50 na kterou výrobce už nějaký rok nevydává aktualizace.

Takže tam kde aktuelní stav souhlasí s mapou v navigaci tam navigace mě zavede bez problémů, tam kde nesouhlasí, tak tam mě vede do zákazů a podobně.

To si mám každé 3 až 4 roky kupovat novou a tu starou vyhodit i když je plně funkční? Protože na tu starší je výrobce "líný" vydávat aktualizace - i když všude píše "doživotní aktualizace" .

Na kterémkoliv smart mobilu je mapa stále aktuelní.

doplněno 21.08.20 15:33:

Děkuji za radu rumbulakovi, ale je mi k ničemu, protože soubor gmapsupp.img v přístroji neexistuje.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Slavo opět?

Potřebujete návod co s navigací, kde nemáte aktuální mapy (a nejde je sehnat)?

Ano, na kterémkoliv mobilu je mapa aktuální (a o to u map a navigací tak nějak jde..a je to to nejpodstatnější, že).

Tudíž si nekupujte navigaci každé 4 roky, ale MT, který jistě máte.

Doživotní aktualizace znamená do konce "životnosti" onoho zařízení, nikoliv do konce vašeho života.

A životnost onoho zařízení bývá tak +-6 let... jako příklad třeba tady m.antena.cz/... někdy omylem vydrží déle, ale hodně jich odejde hned po záruce...
hodnocení

Martine to vím, že doživotní aktualizace znamená do konce "životnosti" onoho zařízení.

Ale výrobce počítá životnost toho zařízení 3 roky? To je vlastně po dobu záruky.

Tak ať nepíše doživotní aktualizace, ale píše aktualizace po dobu záruky a bude to přesnější.

Ta navigace už se klidně pár let vyrábět mohla. Takže se třeba vyráběla 3roky a pak sis ji koupil ty. Tudíž oni dělali mapy 6let. Stačí použít mozek..

slavo: Garmin Nuvi 50 byla výrobkem roku...v roce 2013. Tudíž jde o 7-8 let starý výrobek.

A jsme u toho :)

evzen
hodnocení

5x
A jste si jistý že už žádná aktualizace fakt není? Já používám nuvi 56, ta není o moc novější a aktualizace mám stále tak 3 do roka...

mak*
hodnocení

5x

Takto funguje spotřební společnost: Nakup - použij - vyhoď - nakup - použij - vyhoď... a to do nás ještě vtloukají, že takhle je to ekologické.

olinl
hodnocení

3x

Zavolej si na zastoupení fi. Garmin v Čes. republice (nebo osobní návštěva) a chtěj vysvětlení. Můžeš potom k přístrojům od Garmin psát recenze např. na Heurece, že výrobce/prodejce nesplňuje to, co slíbil. Píšu negativní recenze u výrobků, které mě zklamaly všude, kde to jen jde- v dnešní době to není problém.

xenofob
hodnocení

3x

jsou lidé co za petikilo nahrají aktuální mapu...a fandové garminu mají své webové stránky kde se dají získat zdarma různé mapy...je to časově náročné nastudovat si ty manuály v angličtině a pochopit složité formáty ale pak je to brnkačka

nebo vyhodit ( na bazoš) a pořídit nový model s doživotní aktualizací

hodnocení

2x
Dá se nahrát novější verze - neoficiálně. Ne - neptej se nás jak, od toho tady nejsme. Jinak zbývý sběrný dvůr.

joudic*
hodnocení

2x
vyhodit do kose nebo za odvoz v bazosi, a protoze to nikdo nebude chtit, tak pak teprv do kose.. je rok 2020, standalone navigace jsou stejne mrtve jako CD, leda tak na kole maji smysl, protoze ceny telefonu jsou uz trosku jinde, a ne kazdy si ho chce rozbit pri padu.
olinl

Doplním joudic: Do koše, se kterým se pojede do sběrného dvora..

ccc*
hodnocení

2x

Mám nuvi 56 - před 5 minutama jsem aktualizoval v pohodě. *pivo*

rumbulak
hodnocení

2x

První možnost:

Zkuste garmin.openstreetmap.nl/... a vyberte si požadované open source mapy (routable, aby se dalo navigovat). Vytvořenou oblast si stáhněte a soubor gmapsupp.img zkopírujte do navigace na místo původního (zálohovat). Nebo k nahrání mapy použijte program Basecamp od Garmina Na výběr máte několik možností, všechno je zdarma a legálně.

Druhá možnost:

Stáhněte Garmin City Navigator z internetu (určitě u nás něco najdete ;)). Nahraďte soubor gmapsupp.img novým, není třeba Basecamp ani Mapsource. Vyzkoušeno s Nüvi 1350T.

hodnocení

Při první možnosti:

Co s ostatním soubory?

první je spustitelný a druhý je tiles a třetí macosx?

těch si nevšímat

hodnocení

Tak to asi nepůjde.

Soubor gmapsupp.img v navigaci neexistuje, takže není ci nahradit.

soubory s příponou img jsou tam pouze AtlasCzech a TopoCzech

mathew
hodnocení

0x

On si ještě někdo kupuje navigaci, když ji má v mobilu, kde má opravdu doživotní aktualizace a navíc mnohem častější a navíc si může vybrat z 50 druhů ten, který mu vyhovuje?

Ne každý má takový mobil.

hodnocení

A já ho zrovna nemám a zatím ho ani nechci.

Tak si kup takový mobil jako navigaci, telefonovat nemusíš. Přijde to levněji.

jirib
hodnocení

0x
A co chceš Slavo na té otázce aktualizovat...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]