Nejste přihlášen/a.
Mám navigaci garmin nuvi 50 na kterou výrobce už nějaký rok nevydává aktualizace.
Takže tam kde aktuelní stav souhlasí s mapou v navigaci tam navigace mě zavede bez problémů, tam kde nesouhlasí, tak tam mě vede do zákazů a podobně.
To si mám každé 3 až 4 roky kupovat novou a tu starou vyhodit i když je plně funkční? Protože na tu starší je výrobce "líný" vydávat aktualizace - i když všude píše "doživotní aktualizace" .
Na kterémkoliv smart mobilu je mapa stále aktuelní.
Děkuji za radu rumbulakovi, ale je mi k ničemu, protože soubor gmapsupp.img v přístroji neexistuje.
Slavo opět?
Potřebujete návod co s navigací, kde nemáte aktuální mapy (a nejde je sehnat)?
Ano, na kterémkoliv mobilu je mapa aktuální (a o to u map a navigací tak nějak jde..a je to to nejpodstatnější, že).
Tudíž si nekupujte navigaci každé 4 roky, ale MT, který jistě máte.
Doživotní aktualizace znamená do konce "životnosti" onoho zařízení, nikoliv do konce vašeho života.
Martine to vím, že doživotní aktualizace znamená do konce "životnosti" onoho zařízení.
Ale výrobce počítá životnost toho zařízení 3 roky? To je vlastně po dobu záruky.
Tak ať nepíše doživotní aktualizace, ale píše aktualizace po dobu záruky a bude to přesnější.
Ta navigace už se klidně pár let vyrábět mohla. Takže se třeba vyráběla 3roky a pak sis ji koupil ty. Tudíž oni dělali mapy 6let. Stačí použít mozek..
Zavolej si na zastoupení fi. Garmin v Čes. republice (nebo osobní návštěva) a chtěj vysvětlení. Můžeš potom k přístrojům od Garmin psát recenze např. na Heurece, že výrobce/prodejce nesplňuje to, co slíbil. Píšu negativní recenze u výrobků, které mě zklamaly všude, kde to jen jde- v dnešní době to není problém.
jsou lidé co za petikilo nahrají aktuální mapu...a fandové garminu mají své webové stránky kde se dají získat zdarma různé mapy...je to časově náročné nastudovat si ty manuály v angličtině a pochopit složité formáty ale pak je to brnkačka
nebo vyhodit ( na bazoš) a pořídit nový model s doživotní aktualizací
První možnost:
Zkuste garmin.openstreetmap.nl/... a vyberte si požadované open source mapy (routable, aby se dalo navigovat). Vytvořenou oblast si stáhněte a soubor gmapsupp.img zkopírujte do navigace na místo původního (zálohovat). Nebo k nahrání mapy použijte program Basecamp od Garmina Na výběr máte několik možností, všechno je zdarma a legálně.
Druhá možnost:
Stáhněte Garmin City Navigator z internetu (určitě u nás něco najdete ). Nahraďte soubor gmapsupp.img novým, není třeba Basecamp ani Mapsource. Vyzkoušeno s Nüvi 1350T.
Při první možnosti:
Co s ostatním soubory?
první je spustitelný a druhý je tiles a třetí macosx?
těch si nevšímat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.