Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybový kód P1481

Od: zakucia odpovědí: 10 změna:
Dobrý den. Prosím o vysvětlení chyby z diagnostiky - P1481 Stav Nevyřízené System: Řidicí jednotka motoru Fan Secondary Low With High Fan On Opel: Cooling Fan Speed Sensor Circuit Děkuji Eda. Opel Vectra C 2003, 1.8 16V, benzín.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkontrolujte mosfet vykonový modul na spínání větráku chladiče. Hliníkový nlok s žebrováním a silnými dráty s konektorem poblíž sahary chladiče.

zakucia
hodnocení

Děkuji moc za radu,ale vůbec netušim co hledat. Nebylo by foto prosím? Eda.

Jak to chcete opravovat, když elektrice nerozumíte? *hi*

Nemá cenu ani psát, aby jste diagnostikou okruh otestoval (větrák zapnout). Místo větrák zapojit třeba žárovku nebo nějaký 12V motorek a otestovat.

Větrák napřímo se roztočí? Nemá při testu nějaké mrtvé vinutí? (zapojitvětrák do serie s žárovkou do 21W a točit rukama lopatkama a žárovka musí stále svítit a nesmí v žádné poloze zhasnout).

Pojistka a větráku OK? Jsou tam tuším 2ks.

Klima jede? Sepne i větrák?

hodnocení

0x

F35 a F36 v motorovém prostoru boxu OK?

fusesdiagram.com/...

zakucia
hodnocení

To není o tom zda rozumím elektrice. Chtel jsem radu a ne kadrováni. Klima funguje, Vetrak spína ,nova ridici jednotka vetraku ventilatoru. ,noví termostat . Auto pri jízde chladí vycemene normalne akorat rucicka budiku vody kulminuje. Po zastavení pri volnobehu voda bubla a po chvilce se zapne vetrak. Blok motoru ok.

OK, a stále tedy chyba?

zakucia
hodnocení

Ano .pojisty ok.

zakucia
hodnocení

Dekuji Vam za vas cas a ochotu . Jestly Vas neco napadne napiste, budu vdecnej. Preji hesky zbytek vecera.Eda

ok, kdyztak i vy písnšte, jak dopadla oprava ;)

zakucia
hodnocení

Dobrý den. Problém jsem vyřešil. Nebylo to nic elektrického, ale už od koupi z autobazaru bylo na expanzní nádržce víčko z jiného modelu auta. Ve třech autoservisech na to nikdo nepřišel. Hrozila výměna těsnění pod hlavou válce. Až po konzultaci s topenářem mi poradil jestli mi vůbec nádržka těsní, což nětěsnila. Koupil jsem originál víčko za 60kč a problém se vyřešil. Rok mě to takhle trápilo, vždy voda z nádžkdy vybublala (vyvřela), nebyl tam žádný tlak, takže i termostat se víceméně neotvíral. A chyba P1481 s tím vůbec nesouvisela.Prí to jsou níske otačky větráku. S pozdravem Zakucia.*ua**palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]