Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dozvěděl jsem se přes známého se kterým nám končí technická tento měsíc, který mi tvrdil že kvůli Covidu je odklad technické na auta o 7 měsíců. Díval jsem na stránky ministerstva dopravy a je to tak, skrze nařízení EU.
Tedy v tomto případě pokud mi technická končí 10.8, tak předpokládám že je prodloužená do 10.3.2021.
Případná PČR při kontrole o moratoriu ví a když se podívají na samolepku kde je 08/20 tak je to ok?
Vím o spoustě lidí co to neví nebo si to stejně poctivě udělají, ale mě se to celkem hodí. Je to prodloužený o 7 měsíců zdarma a nejezdím ve vraku.
Díky za odpověď.
O nějakém opatření nevím, ani jsem po tom nepátral. Technická kontrola na mém vozíku končila v květnu, zjistil jsem si zda STK kam jezdím funguje, zajel jsem tam a kromě toho, že technici chodili v rouškách, jsem žádnou změnu nezaznamenal. Kontrolu udělali, zaplatil jsem kartou a hotovo. Jediný rozdíl byl, že jsem nešel do kanceláře, ale měli upravený vchod, kde se věci vyřizovaly přes provizorní okénko.
A pokud vám technická končí 10. 8. tak nechápu, k čemu je vám odklad. Sedněte do auta a zajeďte tam.
kazdy normalni clovek ktery chce mit auto v poradku si na tu technickou zajede a neresi co vymyslela EU, tou blbosti co vymysleli akorat pridali na cesty plno vraku ktere by uz s koncem technicke taky skoncily
Tím, že se prodlouží nějaká lhůta se vytvoří vraky? Jen se u některých prodlouží jejich čas na likvidaci. Jak správně píšete: "kazdy normalni clovek ktery chce mit auto v poradku" S vrakem přeci nejede na technickou.
ty auta ktere by uz neprosly technickou a neoplati se opravovat by sly do srotu, uz do nich nikdo necpe penize protoze vi ze je zesrotuje a ted maji dalsi pul rok na to aby mu treba pred prechodem strelila trubka a v lepsim pripade jen srazil napr.decko a nic vazneho mu neudelal, proste prodlouzili zivot vrakum
Zrovna trubka mi prdla měsíc po TK, takže tohle je nesmysl. A přes známé projde i šrot resp. vše co nejde vidět na fotce. Na TK jen zatřepou přední nápravou jestli nejsou čepy na vypadnutí, skouknou jestli neni úplně shnil, zkusí brzdy jestli brzdí a světla jestli svítí. Tohle všechno si průběžně hlídám sáma a TK na to nepotřebuju.. Státu jde spíš o prachy tak proč to neodložit o půl roku.. Jsou země kde žádná technická neni a víc šrotu než u nás tam nejezdí...
Pochopil jste to velice správně, několikrát se to zde i probíralo.
Naposledy poradte.cz/...
Zatím mají smůlu ti, co jim technická končí 1. září.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.