Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nezná někdo takový zkuv jakoby odcucnutí jakoby těsnění? Dělá to hlavně když auto stojí přes noc nebo den a pak s ním hned vyjedu tak při malé rychlosti třeba zabrzdím nebo šlápnu na plyn, na něco najedu a už jsou tam ty zvuky odcucnutí . Pak se mi zdá, že po 5-10km to nedělá.. Jde mi to asi ze zadních kol, celkově se to přenáší takže to jen tak zjístit nejde podle zvuku, nemám zkušenosti, ale tipuji na těsnění, ale i tak se mi už zdá, že by to chtělo výměnu tlumičů.
Najeto 83tisic. Při přejetí už to drncá snad na doraz přední tlumiče hlavně, se mi teda zdá.
Při kolika km jste měnili? Děkuji
Jedna z možností je utržené obložení od kovové nosné části brzdového segmentu - brzdové čelisti (u zadních bubnových brzd Fabia 1). Shodit zadní kola a zkontrolovat; můj případ, jedno obložení uvolněno, ozývaly se zvuky při brzdění dopředu, zpátečka...prostě při změně směru točení kola...hlavně při brzdění
Tlumiče dle výroby a ježdění v terénu (naše silnice vydrží i 50 000km). Pak jdou do háje a na STK se neřeší. Řeší se jen, když tečeou. Jen pneuservisy a některé servisy mají tzv. třepačku na tlumiče.
Odcucnutí dělají právě tlumiče.
Na Fabii kupte Sachs nebo Lesjofors.
A nové dorazy. Staré tlumiče dorazy z PUR rozmlátí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.