Nejste přihlášen/a.
Mám auto v polopřevodu, ale naboural sem s ním a oprava se u tak starého auta nevyplatí, mám zájemce který by auto koupil, mohu auto prodat když není převod potrvrzený nebo to musím nejdřív potvrdit, zaplatit 10tis eko dan a 800 za přepis?
Ano můžete automobil prodat jiné osobě pokud je v polopřevodu. Stačí uzavřít novou kupní smouvu s novým majitelem, přiložit starší smlouvu, kterou jste podepisoval při koupi vozidla a sepsat pnou moc k přihlášení vozidla na jméno nového majitele, ketrý uhrájí eko daň.
Dobrý den, dnes jsem byl na magistrátě že to přepíšu na něj, a nešlo to kvůli tomu že na sebe nemám potvrzený převod... Prý už mohu odeslat doklady kupci a že on si to na sebe napíše při předložení kupní smlouvy, je to teda takhle? doklady teda můžu odevzdat novému majiteli, odhlásim povinné ručení a je vše vyřízené?
jirko, pokud máte kupní smlouvu, tak mu doklady dejte, páč je držíte protiprávně. On je majitelem vozidla a jeho jsou i doklady.
doplněno 22.03.10 18:58:to co píše kolegyně nade mnou je o jiném příběhu, páč vy to vozidlo nemáte na sebe přepsané, jen odhlášené.
A to je rozdíl.
ok, takže doklady jsem odeslal, poviné ručení jsem odhlásil, mám kupní smlouvu takže kdyby to na sebe nepřihlásil a udělal by s tím nějaký problém tak mě se to už netýká? nebo za to pořád zodpovídám já?
Jirko, vozidlo jste prodal, již nejste majitelem. Nejste zodpovědný za jiné osoby.
Nemůžete zodpovídat za něco co nevlastníte.
jen to ne, on to pak nepřehlásí a auto bude pořád na vás. Takhle jsem si naběhla taky a už tři měsíce nedělám nic jiného než že běhám po úřadech a právnících jak se auta z mého jména zbavit. Leda tam s ním jít osobně, pohlídat ho ,že to přepsal a pak mu dát doklady.
v polopřevodu - takže ty jsi dle kupní smlouvy vlastník ale auto je na tebe odhlášeno jo? ...Auto takhle prodat můžeš - formulář žádost u změnu údajů - dolů napsat - žádám o odhlášení vozidla na pana Nového (ten, kteremu to prodáš), on si vezme Přihláška k registraci vozidla - napíše se do vlastníka a toho od koho jsi to koupil do Dřívějšího. Prostředek vyplní dle VTP. On si už zaplatí 800 + 10.000 (samozřejmě se lze i legálně vyhnout placení Ekodaní). Ty nebo Vy, musíš jen zrušit pojistku, a on už musí při registraci ukázat zeleou kartu a evidenční kontrolu na své jméno, emise, tiskopis, MTP, VTP a občanský průkaz. Osobně ti doporučuji vypsat mu plnou moc a ve věci...uvést - odhlášení vozidla na nového vlastníka a máš to z krku.
ne plnou moc ve věci odhlášky, ale uzavřít kupní - prodejní smlouvu, nebo darovací nebo jinou smlouvu mezi tím, kdo je uveden v polopřevodu a tím, kdo jde auto registrovat...ne odhlášku, ta je už provedena, v kolonce "vozidlo odhlášeno na" je už někdo zapsán...další kolonka na odhlášku tam už nenáí, jen na registraci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.