Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mají lidi právo, na to, fotit cizi vozidlo?

Od: julinkaaaa odpovědí: 22 změna:
Zdravím, přítelovi se stala taková nehoda. Zaparkoval auto a ruční brzdu nezatahl úplně. Auto se mu rozjelo a stalo v prostredku silnice, dokud mu nezavolali policajti. Lidi to potom vyfotili na Facebook, což nam vadí. Nemyslím si ze bez svolení by mohli něco takovýho fotit. Mají na to právo nebo ne? když chceme aby to smazali. Ano, víme ze se stala chyba ale ten přístup lidi se nam nelíbí. Co byste dělali vy, kdyby vám to vadilo?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

1) Sypala bych si na hlavu popel.

2) Děkovala Bohu, že to nedopadlo hůř.

...

A ano, štvalo by mě to. Tak ještě bych hodně myslela na to, že

3) Čím víc se šťouráš v ho*nu, tím víc smrdí.

hodnocení

16x

Jistěže na to mají právo. Vaše svolení na to nepotřebují. To že se Vám to nelíbí, je jen Váš problém. Můžete po nich chtít, aby to smazali, ale právní důvod na to nemáte.

asd1
hodnocení

15x

Nic. A příště bych zatáhl ručku pořádně + zakvaltoval, abych nebyl za debila *smich*

hodnocení

4x
Taky jsem fotil auta u nás u stadionu zaparkované v lese a rovnou poslal na městskou policii a městský úřad. Je to asi měsíc zpět a pán z úřadu mi odepsal, že to bude řešit. Zrovna včera mi pán z úřadu odepsal, že se již dohodli na tom, že se tam postaví značka, ale že to bude trvat, protože to není hned. Tak aspoň nějaká akce. Taky jsem vyfotil pár špatně parkujicich aut a dal na web parkujujakpica, samozřejmě s viditelnou SPZ.
priklad11*

Tak to máte vstřícný MÚ. To u nás parkuji na chodníku a přes ulici je služebna PČR. Jistě na to celý den koukají. Ne každý si To může dovolit.

Normalguy kokot je ten, který to tady rozjezdí a zase pěkně odjede, ale já tady žiju.
Priklad vstřícný moc není, protože předtím mi psali, že o problému ví. Sranda je, že z druhé strany je velké parkoviště za několik mega, ale to by každý musel jít asi 100 metrů pěšky. Taky jsem si letos odchytl měšťáky, když tady místním lidem rozdávali botičky při očistě, jinak do těchto okrajových končin nikdy nejezdí. A když je fotbalový zápas, tak to je tady teprve veselo, auta všude na chodnících, trávě a jeden dement nechal auto stát na silnici uprostřed a odešel. Dvě hodiny se nedalo projet a přivolání měšťáci řekli, že s tím nemůžou nic dělat. Ale dávat boty místním jim jde!
priklad11*

Měl by někdo navrhnout aby byly dva právní systémy. Jeden pro ty co většinou tvoří hodnoty, tzv socky a druhý pro tzv. VIP, kteří většinou mají své známé na správných místech. Často vůbec nic nevytvoří, spíš jen parazitují, ale umějí v tom chodit.

Doba se mění. Dnes mne zaujala jedna věc. Itálie byla tak proslulá nezkorumpovatelnými soudci, že je mafie musela střílet. Ovšem v této době odposlechy bylo zjištěno, jak se soudci domlouvají, jak odsoudit Sarkoziho. No být to u nás, tak by jim NS píchnul.

hodnocení

4x

Holt auto uprostřed silnice se hned tak nevidí. Buďte rádi, že do toho někdo nevletěl. Do kopců se vždy dává k ručce i zařazená rychlost.

Facebook je to poslední z čeho by jste měli mít obavu.

doplněno 31.07.20 20:28:

Správně se to dává jako bezpečnostní pojistka. Stejně, jako se učí startovat se spojkou a neutrálem i když stačí jen to jedno.

Správně fungující zadní brzdy auto zkutečně udrží.

Správně seřízená ručka nepotřebuje u osobního vozu ještě pomoc kvaltu. Ručka musí udržet auto i na svislé stěně.

asd1

U ručky může rupnout lanko nebo tepelnou roztažností povolit, takže pouze ručka bez kvaltu je chybně = šatně zajištěné vozidlo. Musí být dvě věci = ručka + kvalt nebo ručka + klín nebo kvalt + klín (poslední možnosat hlavně na horách kde hrozí přimrznutí obložení)

A jak to zajistit u auta kde výrobce vyloženě nedoporučuje použití rychlosti na zajištění,Výhradně jen ruční brzdou?

Které auto to má v návodu?

Mimochodem třetí možnost je, že se vytáčí kola k obrubníku nebo tak, aby vozidlo nenajelo do silnice, ale ze silnice.

V první případě se kolo opře o obrubník (v rejdu) a auto se zaaretuje o něj.

hodnocení

3x
Auto se fotit může. Nespada to pod ochranu os. údajů poněvadž podle samotné RZ nelze identifikovat konkrétní osobu. Jediné co s tím můžete dělat, je nesouhlasit.
priklad11*

Já taky nesouhlasím, aby někdo fotil stromy v mojim lese a není mi to nic platné. Lidi si prostě dělají co chtějí

hodnocení

2x

A toto neumíte převést v žert? Napsal bych pod obrázek, že je to moje auto a původně jsem chtěl zaparkovat na komíně, ale v půlce jsem to vzdal, protože bylo těžké.

radis
hodnocení

1x

Právo na to mají - nekoliduje to s žádným zákonem. Ostatně okolnosti nejsou běžné a jde o něco co si člověk prostě vyfotí, aby to pověděl například kamarádovi nebo kolegům - protože zde opravdu platí, že bez fotky tomu nikdo neuvěří.

Na vašem místě bych sklapnul paty a držel ústa - můžete být rádi, že se přítel svoji lehkovážností nedostal do velkého problému. Kdyby vozidlo způsobilo v lepším případě nějakou škodu, v tom horší dopravní nehodu a v tom nejhorším někoho zranilo tak byste se nestačili divit. Povinností řidiče je vozidlo zabezpečit tak, aby nemohlo dojít k jeho samovolnému pohybu !.. v první řadě bych se zajímal o své povinnosti a až potom o ty cizí...

odchytova*
hodnocení

0x

Jen tak ze zvědavosti a do anonymních statistik, co tobylo za auto? (stačí mi značka).

Podle mě to byla škodoFka *zmateny*

Já tipuju Hyundai nebo Dacia.

Předpokládám, že se už neozve :)
odchytova*

škoda no..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]