Nejste přihlášen/a.
Na SPZ (registrační značka) vozidla už není datum poslední tech. kontroly? A je jen ve velkém tech. průkazu? Policie při kontrole zjišťuje zda má vozidlo tech. kontrolu jak, když se velký TP nemá sebou vozit pokud to vím dobře?
Ne, datum poslední technické kontroly tam není. Je tam na nálepce měsíc a rok, do kterého technická kontrola platí. Osobně nepamatuju, že by to někdy bylo jinak.
Policie si přesné datum platnosti umí zjistit z databáze.
Je to cca 2 měsíce, co jsem absolvoval kontrolu a nálepku s datem mi na RZ normálně vylepili.
Ale zjistit datum kontroly i bez nálepky, či TP (a třeba uprostřed lesa) pro plicii není problém. Existují volně přístupné stránky, kde si to po zadání VIN můžete zjistit i Vy. Bohužel jsem odkaz na ně zapomněl.
No jasně, špatně jsem se vyjádřilo. Je tam termín příští kontroly.
Na značce je datum příští kontroly. Přesněji měsíc a rok. Policie si dálkově šáhne do databáze a ví vše.
Státy s vysokou mírou využití informatiky jakékoliv doklady, samolepky považují za manipulovatelné (falšovatelné). Proto například v USA stačí říci jméno, nejlépe mít průkaz zdravotního pojištění a polista na monitorku uvidí váš obličej a všechny potřebné údaje. Takže stačí jeden jediný doklad.
u nás ze za informatiku hlavne platí, IT firmy bohatnou, stát utrácí a systémy pořád nejsou kompatibilní, protže to při zadání nikdo nepožadoval...až v dalsí vlne digitalizace se bude resit kompatibilita, v podstae to bude stát tolik jako nov=é systémy...takze my si ty programy koupíme vlastne nekoikrát..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.