Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datum tech kontroly ne na SPZ?

Od: postcd® odpovědí: 11 změna:

Na SPZ (registrační značka) vozidla už není datum poslední tech. kontroly? A je jen ve velkém tech. průkazu? Policie při kontrole zjišťuje zda má vozidlo tech. kontrolu jak, když se velký TP nemá sebou vozit pokud to vím dobře?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ne, datum poslední technické kontroly tam není. Je tam na nálepce měsíc a rok, do kterého technická kontrola platí. Osobně nepamatuju, že by to někdy bylo jinak.

Policie si přesné datum platnosti umí zjistit z databáze.

*palec* Jj přesně tak! Stačí snad jen půl minuty a policista ví o autě tazatele možná víc než sám tazatel!

hodnocení

2x

Je to cca 2 měsíce, co jsem absolvoval kontrolu a nálepku s datem mi na RZ normálně vylepili.

Ale zjistit datum kontroly i bez nálepky, či TP (a třeba uprostřed lesa) pro plicii není problém. Existují volně přístupné stránky, kde si to po zadání VIN můžete zjistit i Vy. Bohužel jsem odkaz na ně zapomněl.

doplněno 30.07.20 13:00:

No jasně, špatně jsem se vyjádřilo. Je tam termín příští kontroly.

hodnocení

děkuji, je tam vidět historie STK včetně té poslední, jsou tam i počty kilometrů. Není tam ale uvedeno kdy má být příští, no asi po 2 letech od poslední.. Děkuji

hodnocení

1x

Na značce je datum příští kontroly. Přesněji měsíc a rok. Policie si dálkově šáhne do databáze a ví vše.

Státy s vysokou mírou využití informatiky jakékoliv doklady, samolepky považují za manipulovatelné (falšovatelné). Proto například v USA stačí říci jméno, nejlépe mít průkaz zdravotního pojištění a polista na monitorku uvidí váš obličej a všechny potřebné údaje. Takže stačí jeden jediný doklad.

xenofob

u nás ze za informatiku hlavne platí, IT firmy bohatnou, stát utrácí a systémy pořád nejsou kompatibilní, protže to při zadání nikdo nepožadoval...až v dalsí vlne digitalizace se bude resit kompatibilita, v podstae to bude stát tolik jako nov=é systémy...takze my si ty programy koupíme vlastne nekoikrát..

hodnocení

1x
Abych řekl pravdu, celou dobu, co se vylepovaly známky, ať červený, zelený či stříbrný, jsem žil v domnění, že tam je štípnutý měsíc, kdy to končí. Přesný datum tam snad nikdy nebylo. Nebo se mýlím?
Navíc v dnešní době, to jsou četníci schopný zjistit za dobu než jim ukážeš papíry od auta a papíry na hlavu.

Jenyk, je to tak stále a máte pravdu.

Milane, děkuji za ujištění mé domněnky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]