Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte někdo, kolik stojí cca havarijní pojištění? Plánujeme koupi nového auta, které bychom si chtěli nechat havarijně pojistit. Doposud jsme vždycky měli staré auto, které jsme takto nepojišťovali.
Máme představu - Hyundai Tuscon 430 tis. Kč, rok výroby 2018, motor 1,6. 10 let bez nehody.
Hledala jsem na internetu nějakou kalkulačku, ale všude chtějí vyplnit kontakt a já nechci, aby mi nějaký pojišťovák volal. Opravdu vůbec netuším, kolik to stojí, tak chci mít pro začátek alespoň nějakou představu.
Děkuji.
Doporučil bych si nechat předložit několik návrhů od různých makléřů. srovnávačů a pojišťoven, přebrat se nabídkami, pak jednat o dalších možnostěch na snížení ceny, zaškrtat vše co (ne)chcete, (sklo, vandal, počasí, třeba i letící popelnice ve větru, pak i výši spoluúčasti při plnění.
Několik hodin tomu věnovat a říkat si, toto ano, toto ne. Pak se rozhodnout.
Osobně jsem měl havarijně pojištěné vozidlo jen jednou, když jsem jel poprvé do ciziny. Pojistka jen na 30 dní. Jezdím přes 40 let a někdy jsem nepotřeboval havarijní pojištění. Kolik jsem ušetřil, netučím.
Vám přeji, abyste nikdy nepotřeboval(a) havarijko.
Nesmysl, srovnávač nemůže zohlednit různé možnosti. Já například vím, že když u některých pojišťoven klientovi navrhnu kvalitnější povinné, tak mu pak mohu dát vyšší slevu na havarijní. A protože je havarijní většinou dražší, tak je to ve výsledku levnější. Nevěřím, že by to laik mohl naKliknout tak aby to měl optimální.
Havarijko je navíc mnohem lepší na eventuelní jednání o nadstandartní slevě, u čistého povinného jsou ceny tak sešroubované dolů, že většinou není kam uhnout.
V případě nějaké drobnější kolize se havarijko asi nevyplatí, ale zase si říkám, že kdyby mělo jít (nedej bože) o něco většího...?
10 táců to být nemusí, záleží na hodnotě auta. Já mám momentálně starší auto za cca 4000. Hodně to záleží na hodnotě vozu, jeho typu, bonusech a spoluúčasti. A pak taky na šikovnosti toho, kdo to sjednává.
Velmi dobře pro starší vozy vychází poslední dobou ČSOB, je tam navíc to, že pokud vozidlo svěříš smluvnímu servisu (a to nejsou žádné drahé superservisy), tak ti klesne spoluúčast na cca 2000Kč.
Vzhledem k tomu, že u moderního auta jen jedno světlo stojí 50 tisíc a víc, má HAV opodstatnění už při pouhém lehkém střetu se srnkou.
jenze starsi ktere melo treba hodnotu 50 tacu by se opravovat nevyplatilo, u novejsiho auta ho kvuli 100 tisicum sesrotovat neda, nedavno sem resil jen predni svetlo na a6 a v originalu hvizdlo 48 tisic
Mám opačný názor. Vyplatí se opravit i starší auto za 50 tisíc - sám jsem to dvakrát udělal. U toho auta už víš, co tam je v pořádku (nové nebo opravené) a co ne. To hodnota vozu nikdy nezohlední. Takže když mi pojišťovna vypočetla opravu jako totálku a vyplatila 45 tisíc, tak místo toho abych hledat kdo ví kde nové, tak jsem těch 45 tisíc raději dal servisákovi který to za ty peníze dal perfektně do pořádku. A podruhé podobný případ - jenomže část opravy mi udělali v zahraničí, byly to věci kolem řízení které by se za nějakou dobu stejně musely měnit, takže přemýšlet o likvidaci po návratu domů už nemělo cenu. A celé mi to pojišťovna zaplatila tak dobře, že ještě zbylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.