Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchází mi kolo

Od: martinmartas® odpovědí: 18 změna:
Ahojte, na autě mi uchází jedno kolo musím pořád dofukovat za 4-5dni, v servisu mi dali nové ventily a ucházelo mi kolo i když jsem mněl zimní pneu. Pneumatikou to asi nebude když mi ucházelo na zimním a teď na letním pneu. Neví někdo čím to může být? Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Nesmyslné odhady na dálku. Zajeď do pneuservisu, kolo sundej a nech ho potopit do vody (můžeš udělat i doma). Místo úniku zjistíš obratem.

Přesně tak. Nechápu, proč už to někdo nezkusí. V těchto vedrech bazének nebo vana a sleduju bublinky.

asd1
hodnocení

6x

Si udělej mydlinky a hledej bublinky...

Kromě pneu a ventilku klidně rýha/ koroze v těsnicí ploše ráfku nebo i vlasová trhlina v ráfku...

hodnocení

To se dá nějak opravit nebo musím sehnat jiné kolo?
asd1

Nejdřív najdi kudy uchází a pak teprve můžeš řešit co s tim...

evzen
29.07.20 17:59
hodnocení

4x
Ráfkem?
hodnocení

Když mi v servisu dávali na kola letní pneu tak i v vážili a říkali že jsou kola v pořádku no jedno stejně uchází

Ano, může kolem ráfku (ocelový nebo slitinový). Pokud je nerovnoměrný ráfek, při jízdě a rázech vzduch uniká. Měl jsem obdobný problém, přehodil jsem pneu a hned bylo jasné, pneu ne, nýbrž alu (litý) disk (ráfek) byl naražený. Může být rovněž zoxidovaný. U ocelových disků údajně je důvodem koroze (je porézní - prodyšná).

Servis? Měří házení, únik je nezajímá. Ikdyž je křivý/naražený, vyváží kolo.

hodnocení

Mám ocelové disky, kdyby bylo kolo naražene dá se to spravit nebo ne?

Podle toho, jak je to hodně. Ale většinou to jde srovnat.

hodnocení

Zajímavé je že mi uniká kolo jen přední u řidiče i když jsem mněl zimní pneu tak kola prohodil a pořád uniká jen přední u řidiče jestli to není vada někde jinde, nevím v tom se nevyznám.

Pak tedy servis.

hodnocení

1x

Martine, nafoukněte pneumatiku o 1,5atm více a ponořte to do sudu. A koukejte, jak utíkají bublinky.

hodnocení

Kolo nafouknu na 2,2 a po pár dnech je kolo na 1,5atm.

Kolo nafouknu na 2,2 VLOŽTE HO DO SUDU, NEBO BAZÉNU.a po pár dnech je kolo na 1,5atm.

jenda2*
hodnocení

1x
Pokud nema unik pneu, tak byva problem ve stycne plose na disku. V servisech pouzivaji tesnici tmel a u litych kol se vnitrni hrana presmirkuje do hladka a strikne barvou.

hodnocení

0x

ventilek? Steřelý nebo nedotažený vnitřek. Zkus vyměnit. V cykloprodejnách se prodává jednoduchý klíč jako čepička na autoventilky.

alaspro.cz/...

hodnocení

Ventily mi dávali v servisu nové

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]