Ahojte, na autě mi uchází jedno kolo musím pořád dofukovat za 4-5dni, v servisu mi dali nové ventily a ucházelo mi kolo i když jsem mněl zimní pneu. Pneumatikou to asi nebude když mi ucházelo na zimním a teď na letním pneu. Neví někdo čím to může být? Děkuji
Ano, může kolem ráfku (ocelový nebo slitinový). Pokud je nerovnoměrný ráfek, při jízdě a rázech vzduch uniká. Měl jsem obdobný problém, přehodil jsem pneu a hned bylo jasné, pneu ne, nýbrž alu (litý) disk (ráfek) byl naražený. Může být rovněž zoxidovaný. U ocelových disků údajně je důvodem koroze (je porézní - prodyšná).
Servis? Měří házení, únik je nezajímá. Ikdyž je křivý/naražený, vyváží kolo.
Zajímavé je že mi uniká kolo jen přední u řidiče i když jsem mněl zimní pneu tak kola prohodil a pořád uniká jen přední u řidiče jestli to není vada někde jinde, nevím v tom se nevyznám.
Pokud nema unik pneu, tak byva problem ve stycne plose na disku. V servisech pouzivaji tesnici tmel a u litych kol se vnitrni hrana presmirkuje do hladka a strikne barvou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.