Nejste přihlášen/a.
Dobrý den můj problém je takovýto .Z nějákého důvodu, který nejspíše ani já sám nevím! Jsem loni od Ledna do Září něměl zaplaceno povinné ručení. Nechtěl bych tu rozebírat proč tomu tak bylo, ale z veliké části si za to mohu sám a nechci se na nic vymlouvat! O sankcích pro neplatící povinné ručení vím . Teď bych chtěl jen poradit od někoho kdo tomu rozumí jak z toho nejlépe ven?Spočítal jsem si, že kdyby po mě někdo částku začal vymáhat je to plus mínus 19tis. Kč.A teď k mému problému i když již systém má fungovat celý rok a ještě déle do dnešního dne mi nepřišlo nic! Prostě po mě zatím nikdo nic nechce což mi přijde hrozně moc divné! Proč někomu přijde pokuta po měsíci a někomu nepřijde ani po roce? Je to takové štěstí v neštestí když Vám přijde pokuta po dvou měsících protože zaplatíte a máte klid .Takto se částka navyšuje a přijde třeba po dvou letech?! Zdá se mi to divné! Jak ten systém funguje? To je takový problém když počítač odhlaí neshodu obeslat všechny řidiče najednou a to nejpozději třeba do měsíce od zjišzění neplacení povinného ručení? Zdá se mi to hrozně nespravedlivé i když uznávám je to především jen a jen moje chyba . Já jsem povinné ručení neměl uzavřeno z toho důvodu, že jsem uzavřel pojistku , ale nedopatřením jsem neuhradil první splátku a pojistka tím nevešla ani v platnost a měsíce ubíhali. Od září jsem pojistku uzavřel i tak se jedná o neskutečných 9 měsíců
. Ještě bych chtěl zdůraznit, že jsem měl auto celou dobu v polopřevodu a jen odhlášené na mě! Myslím si že důvod proč mi doposud nic nepřišlo je právě tento. Před měsícem jsem asi udělal blbost na radu jednoho člověka jsem auto dohlasil na sebe a teď mám strach, že tímto krokem se na to příjde . A přijde mi brzy ,, pěkný pozdrav". Kdyby mi někdo dokázal poradit jak následky co nejméňe zmírnit rád se mu štědře odměním .Napadlo mě není u tohoto stejná promlčecí lhůta jako například u přestupků tedy 1 rok? A více něž rok zpět by nikdo nic nemohl vymáhat?Ale to je asi blbost .Napadlo mě že byh se také domluvil s nějákou pojišťovnou a těch 9 měsíců zpětně jim uhradil což by se promítlo do systému .Ale to mi asi také nikdo nuedělá možná to technicky ani nejde . Tak přemýšlím jak z toho nejlépe ven . Uznávám svoji chybu a chci ji zaplatit ale 19 tis . se mi zdá nepřiměřených a to čekání jestli přijde nebo nepřijde, ono stejně nakonec přijde
už mě také štve . Díky za každý tip a radu
Teď jsem si přečetl zajímavou diskuzu o pár příspěvků níže . poradte.cz/... Omlouvám jsem , že jsem si ji nepřečetl dříve . Chci se tedy teď zeptat . V té době kdy jsem měl auto nepojištené jsem nejspíše platil pokutu 500 Kč za povinnou výbavu. Ale teď si nejsem jistý jestli to bylo ještě v roce 2008 nebo už v roce 2009. To by bylo až moc jednoduché kdyby tohle zbaštili .
A teď mě ješze napodlo v půlce minulého roku jsem dělal technickou kontrolu. Takže je asi jasný, že jsem tam s tím autem musel přijet leda že bych řekl, že jsem ho tam dovezl na podvalníku ale z toho se asi nevykecám co? mohou to takto zjišťovat do detailů?
na STK budete i na záznamu z kamery, STK jsou pod on-line dohledem ministerstva dopravy, aby byl důkaz, že auto na STK fyzicky bylo, a nebyli tam jen jeho doklady...
O kamerách jsem samozřejmě slyšel nedovedu si však dost dobře představit, že by se někde uchovávali 24 hodinové záznamy třeba rok zpět! To by byl takovy druhy youtube jinak je možné že aut jsou miliony ale nepojištěných už budou jen tisíce a ať se na mě nikdo nezlobí, ale když mi počítač vyjede 10000 tisíc lidí . Tak jim klidně všem já pošlu dopis během jednoho měsíce a myslím že ČKP nezaměstnává jednoho zaměstnance .Tohle prostě dost dobře nechápu aby mi nepřišlo nic po roce a čtvrt .To mohou být jaké vlny chtějí to mi nikdo nevysvětlí .
v každém případě jste dlužníkem, porušil jste zákon a jsem rád, že jste v době nepojištění nenaboural zrovna do mě. ven z toho nijak nejde, prostě to budete muset zaplatit, zákon je dle mého názoru ještě dost měkký, já bych za to bral na půl roku řidičák...kdo nechce dodržovat pravidla, až neřídí a na silnici nemá co dělat...protože v registru vozidel jsou zapsány miliony aut, pochopíte, že jedna kancelář pojistitelů nemůže hromadně obeslat celou republiku, dělají to postupně, v jednotlivých vlnách, a jednotlivé vlny do po 30 dnech, což je termín dokdy má vyzvaný neplatiš odpovědet, postupně vyřizují...určitě na Vás dojde, budte trpělivý...Můžete se s nima soudit, pokud jste v uvedné době auto neprovozoval...
Když tak o tom přemýšlím máte samozřejmě pravdu jezdit s nepojištěným autem je hazard a nmělo by se to stávat . Za blbost se platí a budu muset platit i já . Naštestí jen 19 tis . mohl jsem být účastníkem nehody a následky mohli být někde jinde. Každopádně až obsílka příjde trik z neprovozováním automobilu zkusím . Byl bych hloupý když to ožnost je alespoň to nevyzkoušet .
valisi:
kde je vozidlo teď, je v provozu?
kdo je uveden v techničáku?
vždy se najde řešení, ale je třeba více informací...
nu., má téměř pravdu, jen s tím řidičákem, bych asi nebral. Ale je to věc názoru a respektuji i jiný, nežli můj.
ano vozidlo ted bezne pouzivam mam jiz vse v poradku povinne ruceni jiz platim poctive od minuleho zaří lonskeho roku a auto mam prihlasene na sebe tedy ve velky i maly technicak je registrovan na mě.
Ok zatím děkuji .Já jsem už spíš víceméně smířený s tím, že to zaplatit budu muset takže každé Vaší snahy pomoci si moc cením přeji hezký den všem
pokud chcet zaplatit, je zbytečné, abyste mne kontaktoval. Jak již někdo napsal předemnou, poskytnu Vám číslo účtu a dobrovolně můžete platit i mě.
To jste špatně pochopil raději dám půlku těch peněz Vám neč celou částku ČKP. Jen ta nejistota, že dosud nic nepřišlo neumím v těchto věcech chodit .Vím že na všechno se dají najít kličky, ale myslím že v tomto případě hraje vše pro ti mě .Kdyby aspoň ta technická minulý rok neproběhla . Na druhou stranu jsem si vědom toho že za celou situaci si mohu sám Takze kdybych zaplatit musel nastvany mohu byt jen a jen na sebe .
minulý rok jsem měl auto na kšeft tři měsíce v odhlášce na Ičo a nebylo zaplaceno povinné(blbost).Auto bylo nepojízdné a tudíž ho nikdo neprovozoval.Teď po roce pomně chce Měú pokutu za neodevdání značek do depozitu.Je to normální a je nějaký únik?
To je zajimave, asi to chce opravnene, ale ze uz to nezkousi nejdriv CKP? Muzete pro zajimavost napsat, kolik chteji?
dobry den. mam predcasne splaceny leasing a tim padem mi pry zkončilo povinné ručení, ikdyž na pojistné kartě mam napsanou platnost do května příštího roku. nevěděl jsem o tom a nevěděl jsem ani o sankcích. dozvěděl jsem se to dneska a zítra si pujdu auto pojistit znova. pane milane nikde na vas nevidim kontakt. muzete mi ho nejak poslat? at vam muzu pripadne napsat?
Čest práci Valis,
tak jdeme na to.
1) Česká kancelář pojistitelů vybírá vozidla náhodně. (mají program, který náhodně generuje nepojištěná vozidla)
2) V prvním souboru pouze vozidla provozované. (proto Vám ještě nic nepřišlo, protože máte vozidlo v převodu)
3) Pokud se Vám ČKP ozve, tak jí musíte odepsat (přijde Vám formulář) - vozidlo jste neprovozoval, nebo jste nebyl majitelem - doložit nejlépe 2 prohlášením od svědků - oni Vám musí prokázat opak - což neprokáží a věc odloží
4) Jediné co Vám hrozí je pokuta od odboru dopravy, že jste neodevzdal RZ do depozitu, což bych se moc divil, protože tam mají tolik práce, že na tyhle kraviny nemají čas.
5) Nebojte se, nic jste s autem nezpůsobil, tak buďte v klidu.
Je to hodně zvláštní.Tuto otázku jsem zde psal.Před třemi měsíci.A od té doby jsem čekal, že už opravdu něco příjde.Sám se tomu divím, ale nepřišlo.Nevěřím tomu, ale je to tak po roce a půl prostě nic.Je to podle mě hodně zvláštní, ale jsem za to rád.Snad už se ani nedočkám .Nebo taky možná ano třeba po pěti letech :D.
Jinak likva: díky moc za reakci.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo podobnou zkušenost. Dnes jsem lehce nabourala auto přede mnou, sepsal se protokol o pojištění bez policie, ale doma jsem zjistila, že asi před 10 dny skončilo povinné ručení:o(. Pojistka je psaná na babičku, která zemřela, auto je psané na mamku, která ho zdědila, auto jsem nabourala já. Pojistku jsem ještě dnes zaplatila převodem. Myslíte, že budu vše muset uhradit já? Nevíte, jak to v těchto případech chodí? Jsem si vědoma, že je moje chyba si to nezkontrolovat, ale bohužel se tak stalo no..Děkuju za každou radu.
Když už lezeš za volant, máš mít še v pořádku. To povinný co bylo na babičku skončilo tím, jak se vozidlo přepsalo na tvoji máti. Máš na krku pěknej průšvih a dobře ti tak!
Kámo("bum")-trošku se pleteš-pojistná smlouva (tzv.pov.ručení)nezaniká převodem vozu-ale převod vozu je jedním z možných důvodů ukončení takové smlouvy-ovšem na základě žádosti osoby jež smlouvu uzavírala,coby jedné ze smluvních stran(což pojišťovně deklaruje kupní smlouvou,např.)...povinné se vztahuje na auto(dle VINu ap.)-nikoliv na osobu(oproti životní pojistce ap.).Já když zachovám pojistku a budu ji platit u auta,které prodám(a tudíž není již moje),tak se nic neděje a nový majitel si nemusí uzavírat novou-má původní stále platí,akorát to nikdo normálně nedělá-to je jasný...Takže než budeš něco komentovat,získej o problému alespoň elementární(základní) informace! A pro "veju"-neboj-pojistka nezaniká po 10-denním prodlení uhrazení pojistného-než může pojišťovna smlouvu vypovědět pro neplacení,je lhůta mnohem delší(jak která konkrétní,ale min.30 denní)a min.po dvou doporučených výzvách...Takže poj. smlouva nadále platí a nic hradit nemusíš(pokud jsi neměla alkohol apod.samozřejmě)
erikch, děkuju moc za reakci, koukala jsem teď do podmínek a je tam uvedeno přesně co píšeš, že vypovědět smlouvu lze po 30ti dnech od doručení upomínky. Když bylo dědické řízení, volala jsem do pojišťovny a říkali mi, že hlavně ať je pojistka zaplacena, nezáleží, na koho je, a že poté, po přepisu auta se to na naši žádost dořeší, takže doufám, že to, co mi řekli, bude také platit..(alkohol ani nic podobného nebylo). Takže děkuju moc za rychlou reakci.
bum, děkuju za upřímnej příspěvek, vina je moje, to nepopírám, nicméně prosím nepleť se do věcí, pokud jim nerozumíš.
To jako ze nebylo zaplaceno 10 dni po skonceni rocniho obdobi? To se IMHO nedeje nic, vetsinou po mesici posle pojistovna upominku, pak asi dalsi (tak daleko jsem se jeste nedostal ) a pak asi nasleduje vypovezeni pojisteni ze strany pojistovny... Platnost pojistky nebyva vazana na zaplaceni v dane splatnosti (aspon v drtive vetsine pripadu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.