Nejste přihlášen/a.
Litr brzdovky stojí něco přes stovku.. K tomu tři kila za 10 minut práce - to ti přijde málo? Vycucneš nádobku,doliješ novou brzdovkou, pak u kol odvzdušněním vyšlapeš z třmenů, správně vycucneš i ze spojkovýho válce a hotovo... Nic složitýho a brzdovky v celým okruhu neni ani ten litr...
Mmch. litr oleje stojí max. stovku, filtr taky, takže za 10 minut práce dáš přes 1k.
= pokud si to celý uděláš sám, tak tě to bude stát tak 800,- Kč komplet i s dopravou, tj. za těch 20 minut práce v servisu připlatíš 1400,- (navíc olej berou sudovku tak 60,- za litr). Nevyjde to líp ani časově - musíš domlouvat termín, dovézt, příp. i vyzvednout pokud to neni na počkání...
napis mi tady telefon , az prijede auto ktere bude mit tvrde zadni odvzusnovaky tak to pak prijd udelat za 10 minut
vymena oleje taky 10 minut , musi byt radost si od tebe nechat vymenit olej, budes nejspis ten co to dela srdcem a ojebe to na tom ze misto vymeny cele naplne to za minutu vypusti a doleje novym
Se zarezlejma odvzd. to servis neudělá za pětikilo ale bude příplatek, nebo snad ne? Mmch. odvzdušňovák ukroutíš hlavně přetaženej, takže to je hlavně výsledek práce toho kdo to utahoval obvykle autorizáku který dělal prvních pět let garančky a pak se na to dalších pět let nesáhlo...
A sorry, olej měnim tak vim kolik času to zabere. Přijedu s ohřátým autem, vyšroubuju zátku, vyšroubuju filtr - 10 minut práce - souhlas? Pak to na rozdíl od servisu hned nezadělám, ale nechám aspoň hodinu vykapat, mezitim si dělám něco jinýho, tj. tenhle čas nepočítám ani bych ho neúčtoval. Pak zašroubuju zátku, našroubuju filtr, naleju olej, protočim motor, auto postavim přesně na rovinu, nechám pár minut odstát a doleju olej na 2/3 rysky - 10 minut práce - souhlas? Celkem 20 minut, materiál stovka filtr, 4x100 za olej + doprava celkem 700,- i s příplatkem za objednání = vyhledat, vyplnit objednávku a pak převzít až to přivezou... Děsně složitý a litr za půl hodiny práce mi vychází skutečných 2k za hodinu. pětikilo/h napsaný na vratech mi s tim moc nesedí
A cucnout dva litry, dolít, filtr jen otřít aby vypadal nově - tohle by mě ani nenapadlo. Posledně známé v servisu olej přelili o litr nad horní rysku(!) - co ty na to jako mechanik? Byl to buď línej debil (špatně odměřil a vůbec nekontroloval hladinu měrkou) nebo si chystal práci typu výměna lambdy a katu (protože ten olej to vyhází do výfuku)... Pak se mechoši diví že jim to nedám ani zadarmo a už vůbec ne za ty prachy co si účtujou...
no jenze z pohledu cloveka ktery tomu vubec nerozumi si napsal ted neco uplne jineho nez v prvnim prispevku, tam to vyznelo tak ze proste prijede a za 20 minut odjizdi s novym olejem a brzdovkou , oba vime ze to tak neni
druha vec je ze pokud prijede do servisu auto jen na olej tak mu proste te pul hodiny kapani zapocita, blokuje mu to zvedak a zadarmo do prace nikdo nechodi, pokud na tom aute ma i dalsi praci pak je to neco jineho
Když dělá jen olej tak obvykle zvedne, vypustí, pak jde do regálu pro filtr (legrace když zjistí že ho nemá), nelee olej do konve, vypíše fakturu příp. si dělá něco dalšího, pak našroubuje pustí dolu naleje olej. Vykapávat dlouho to nechávaj málokde, takže fakt spíš těch 10 minut celkem, aspoň takhle nějak to vypadalo když jsem byl u toho..
Slušnej servis má plničku brzdovky.
Připojí k nádobce, zvedne auto a jen povolí 4 odvzdušňováky (postupně odvzdušní každé kolo). Práce na 15 minut.
Ta plnička se nasazuje přímo na nádržku u HBV. Dopouští přímo do ní.
Ty za litr má za to, že to jsou odsávačky a dávají se na odvzdušňovák. Jiný princip, ale třeba se pletu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.