Nejste přihlášen/a.
Zdravím, řeším takovou záhadu: do nové Octavie jsem dotankoval (ze spec. pistole na benzínce) AdBlue, 5 litrů, což bylo dle palubky maximum. Tedy asi jsem to o 100 ml přelil...
Každopádně, hláška o nutnosti dolít tam pořád zůstávala s tím, že za 500,300...80 km (jezdím 100 km denně, cca) už nenastaruju. Tak jsem dojel do servisu, že je asi rozbité čidlo...No, odpoledne servisák volá s tím, že ta nádrž byla fakt prázdná. Tak jsem volal do benzínky, kde mě ujišťovali, že technicky není možné, aby pistole účtovala a nic neteklo, a do naftové nádrže bych to prý strčit nemohl (což servis naznačoval, ačkoli to bych oddělal prakticky celé vstřikování...).
Nikudy to utéct nemohlo, po dolití servisem je vše OK.
Tak nevím, jediná možnost mi přijde, že to tam fakt nenateklo, ale je to vůbec možné? Že by mě autorizovaný servis chtěl oškubat kvůli 1500 korunám, to mi nepřijde.
Možno sa zasekol snímač. To AdBlue je vlastne močovina,z ktorej sa tvoria krištáliky soli,A tie vedia narobiť poriadnú paseku. Od upchatia prívodu po zničené čerpadllo AdBlue.
Asi si nerozumíme - natankoval jsem, zaplatil (za objem 5 litrů) a následně v servisu mi bylo potvrzeno, co tvrdilo auto celou dobu - nádrž je stále prázdná, čili se zdá, že tankovací pistole točila "vzduch", ačkoli to prý technicky možné není.
U nafty se mi stalo že z pistole šel jen vzduch a stojan účtoval... ADblue neznám.. Fakt to nejde fouknout do nádrže? Reklamuj s potvrzením ze servisu že nádrž byla prázdná..
asd1: Reklamovat jistě může.., ale bavíme se tady o cca 30Kč. Tudíž pokud je teď problém vyřešen, asi bych tou reklamací neztrácel ani 5 minut..., to zato nestojí. Ano, pokud by chtěl vrátit i náklady na servis, tam už by to možná bylo relevantní, ale výsledek je natolik nejistý, že ani do toho bych se nepouštěl.
Jo koukám na ceny.. Zmátla mě ta poznámka o oškubání za 1500,-.. To bych taky neřešil.. Spíš jestli to fakt neni v nádrži..
Ano, AdBlue je levné, ale servis musel kompletně vypustit nádrž (byl tam asi litr, AdBlue se nedočerpává na nulu), napustit znovu a projet. V autorizázku si prostě řekli o 1500...
Problém je, že reklamovat na benzínce úplně nepůjde, upřímně bych mohl natankovat a pak to zase vytáhnout, a nechat si napsat potvrzení o tom, že nádrž byla prázdná.
Ale jestli je možná chyba pistole, tak to mi stačí, pořád jsem si lámal hlavu Díky
PS: Do nádrže ta AdBlue pistole strčit nejde, a i pokud by se mi to povedlo, oddělal bych prý komplet vstřikování, s opravou cca za 100 -150 tisíc.
Tak já si o tom myslím, že se to do auta vůbec nenačerpalo! Pracuji ve firmě co vyrábí zemědělskou techniku a na lince se tam dávkuje AdBlue 8l.. Funguje to tak, že součástí systému je membránové čerpadlo na vzduch, solenoid , průtokoměr, pistole a elektronika...
Všechno je nerez, AdBlue je celkem dost agresivní. Předpokládám, že to bude obdoba i jinde, neboť toto je výrobek značkové certifikované firmy ..
Tak jsem se zeptal chlapů a bylo mi potrvrzeno, že průtokoměr bere (počítá) i vzduch... Alespoň u nás...
Tak bych si dokázal představit, že zásobník na benzince AdBlue byl třeba prázdný?
Ale asi bych prevenci (vyčištění nádrže) co jste absolvoval vytrpěl jako nutné zlo, lepší než zničené či poškozené vstřikování...
Lepší je mít jistotu...
Ale také věřím, že nikomu nic nedokážete, to byste musel reklamovat asi ihned namístě...
Tady v práci mi tvrdí (osobní zkušenost nemám), že při správné konfiguraci pistole , hrdla a snad nějaké klapky by nemělo dojít ani k záměně...
Díky, ale upřesním - oni vyčerpali pouze AdBlue nádrž, protože jsem jim tvrdil, že tam je 5 litrů a že tedy musí být vadné čidlo. Ale vyčerpali z toho jen litr s tím, že tam prostě nic nebylo. Ano, je mi jasné, že benzínce to nedokážu, ale zajímalo mě to.
Ještě jednou děkuji!
Tady v tomto zlodějstánu se není čemu divit,president ukradne pero,v supermarketech vás okrádaj jak na běžícím páse,nic čechům nepatří,tak se pane nedivte,ale svý bych jim tam řekl,vedením,nebo kdo za tu pumpu zodpovídá,zaměstnanci za to nemůžou,nějakou reklamaci by jste napsat měl,jinak pojedou vesele dál,teda jestli nejste škodolibej,že to odskáčou i jiní řidiči...
Já bych z toho žádnou kovbojku nedělal... To je tak na infarkt... A zbytečně! V životě jsou daleko horší věci! A věřím, že to nebylo ani naschvál... Je to moc průhledné aby to byla krádež... Mělo se to reklamovat ihned... Ale to každý ví až potom... Ne hned..
Spíš bych věřil na technickou (technologickou) závadu... AdBlue obecně stojí pár korun...
Spíš by mě štvala ta nejistota jako majitele... Abych si nic nepoškodil... Co si budeme povídat... Občas uděláme i něco, čemu se druhý den divíme, že jsme to mohli udělat... A kdo bude tvrdit, že se mu to stát nemůže, tak ať se nad sebou zamyslí... Nikdo není 100%... To je ověřené!
Nějak nechápu, o přesně jakých 5 litrech AdBlue píšete. Nádrž v Octavii na AdBlue je cca 12 litrů. Tak jak to, že jste mohl natankovat jen 5 litrů, když byla prázdná? Je to nějaké celé divné.
Tak jak mohla být ta nádrž prázná - podle servisáka?
No, měl by sis o tom něco přečíst. Nádrž adBlue nikdy nesmí být prázdná. Maximálni doplnění je 5,5 litru. Auto nenastartuje, tedy nenechá motor nastartovat, pokud je třeba dolít víc než 5.5l. Přečti si o tom něco... Polud mi ukážeš někoho, komu písme dolít více než 6l u Octavie, osobně se ti pojedu omluvit s lahví..
Bězně počítač hlásí dolít 3-5l.
Prázdná je ve smyslu, že je třeba maximálně doplnit, pokud vím tak tam je vždycly několik litrů, ikdyž to už řve, at´ doplním. Tomu odpovídá i přepočet ma spotřebu. Proč to tak mají, to netuším...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.