Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OBD log - zkušenosti

Od: diag odpovědí: 7 změna:

dobrý den, narazil jsem na stránky o autidiognastice kde nabízí tento přístroj. Asi jich bude víc typů protože se asi bude lišit OBD, OBD2 a EOBD. Zatím hledám pouze povšechné informace ale co jsem našel jsou pouze nabídky k prodeji bez informací. Používáte to někdo, máte s tím někdo zkušenosti a jakým softwerem se záznam z OBD log vyčítá? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží, zda OBD konektor na autě obsahuje K-line, L-line nebo CANy popř. kombinaci.

ISO 15765-4, High speed HS-CAN 500 kbaud,

pin 6 CAN-High, pin 14 CAN-Low

ISO 15765-4, Medium speed MS-CAN 250 kbaud,

pin 3 CAN-High, pin 11 CAN-Low

Starší:

ISO9141 resp. ISO14230 = KWP2000 - většina evropských vozů
SAE-J1850-VPW (Variable Pulse Width, zkráceně "VPW") - většina amerických vozů
SAE-J1850-PWM (Pulse Width Modulation, zkráceně "PWM") - některé vozy Ford

Ještě se používá protokol JOBD - japonská auta

...

Většina programů umí LOG

BMW: Modic-II, Modic III, BMW GT1, BMW DIS

Saab/Opel/Vauxhall: Tech-II

Peugeot: Peugeot Planet 2000

Volkswagen/Audi/Škoda/Seat: VAG-1552, VAS-5052

Fiat: Examiner

Ford: IDS

...

Takové ty čínské krabičky ála OBD jsou narvané názvy k vůli marketingu, aby to ukecalo zákazníka. Mnohdy umí jen základní věci nebo vůbec neumí některé protokoly.

diag
hodnocení

Díky za rozsáhlou informaci. Protože o tom nic nevím (bude to jako dárek), mělo by to být pro mechanika kde se mu střídají auta jako škoda, fiat, vw, renault, peugeot, mazda, prostě žádné exoty, většinou starší data výroby. Existuje univerzální OBD log který by obsáhl co nejvíc? ( V popisu OBD log který by připadal v úvahu uvádí že funguje pro všechna vozidla EOBD )

Sw pro vyhodnocování je přiložen k nákupu OBD diag anebo se kupuje zvlášť?

Moc děkuji

Do začátku ho asi potěšíte diagem od Delphi. Je univerzální i s logem a kolikrát i s autodaty (intervaly, oleje, rozvody, mechanika,atd...)

elektro.bazos.cz/...

Pozor na padělky

motofocus.cz/...

diag
hodnocení

děkuji, ale pochopil jsem z náznaků že se mu jedná pouze o záznam dlouhodobý, kdy ponechá OBD log v autě třeba 3 dny.

Delphi, aspoň jak jsem to pochopil umí záznam krátký, po dobu testování. Nějakou diagnostiku má, jakou nevím.

hodnocení

2x

Vy pravdepodobne zháňate OBD logger.

csselectronics.com/...

pc-autodiagnostika.cz/...

diag
hodnocení

Jo, to je ono, ale nevím jestli k tomu není potřeba přikoupit nějaký sw.

diag
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]