Nejste přihlášen/a.
Vím že se tady polopřevod omílá pořád dokola, ale můj případ je trochu komplikovanější. Chci koupit Š120, u které se samozřejmě při přihlášení kromě 800kč platí i ekodaň 10000kč. Dostal jsem takovou nabídku, kdy by se ekodaň platit nemusela, ale má to zase jiný zádrhel. Bývalý majitel odhlásil auto na podzim roku 2008 na toho, kdo mi vozidlo nabízí (prodávající). Prodávající si ho však na sebe dosud nepřihlásil (auto je tedy v polopřevodu 1,5 roku). Po tuto dobu prodávající neplatí ani zákonnou pojistku, auto má přitom stále na značkách! Uzavřel bych si povinné ručení na své jméno. Prodávající by napsal čestné prohlášení, že auto nebude využívat a prodává ho dále mě, dále bychom sepsali kupní smlouvu, předal by mi auto i papíry...
1) Musím samozřejmě na evidenčku...je v tom nějaký problém pokud nejsem v TP vůbec uveden?
2) Hrozí mi nějaký postih při přihlášení auta na úřadě kvůli tomu, že prodávající neměl rok a půl auto pojištěné? Budu schopen jim dokázat, že já jsem uzavřel pojistku ještě předtím, než jsem se stal vlastníkem auta...
stačí smlouva mezi odhlášeným (součastným vlastníkem) a Vámi. Vy pak uzavřete pojištění, evidenčka 200Kč, přihlášení 800Kč, ekopoplatek 10 000Kč. Takto to chcete.
Nějaké "Prodávající by napsal čestné prohlášení, že auto nebude využívat a" je k ničemu. Sankce za minulého majitele Vám nehrozí.
ICQ 55180641
doplněno 11.03.10 21:23:pojistku uzavřete až se stanete právní vlastníkem vozidla
Ještě jeden dotaz. Pro auto si jedu do Brna. Pokud prodávající nemá auto v současné době pojištěné, já přijedu, podepíšu smlouvu, okamžikem předání vozidla a zaplacení kupní ceny se stávám vlastníkem. Zpátky pojedu už jako vlastník vozidla bez pojištění... Co se stane když mě zastaví policajti, nebo hůř způsobím nějakou škodu?
1.) STK provádějící technické prohlídky jsou soukromé subjekty, vyhláška jim ukládá vyžadovat předložení velkého TP, malého TP, auto musí být označeno registačními značkami. Protoko o evidečné kotnole musí být vystaven na jméno toho, kdo na sebe auto registruje.Žádný problém v tom není.
2.) Postih za cizího člověka v právním státe nehrozí nikomu,proto není ani důvod aby jste někomu něco dokazoval. V momentu registrace podle zákona předložíte na přepážce úřadu platný doklad o pojištění, tedy originál zelené karty. Platný znamená, že když auto registrujete ve čtvrtek 18.3.2010, nemůže být pojistka sjednána až od pondělí 22.3.2010, a že na úřadu budete tvrdit, že s autem poprvé vyjedete až v pondělí. ostatní je jasné, eko-daň nezaplatíte.
Myslím,že tyto diskuze by tu nebyly,kdyby si tazatelé přečetli minulé příspěvky.Minulý týden jste pánové odpovídali na případ,kdy se tazatel po odhlášení auta po roce dostal do křížku s pojišťovnou a exekucí,protože nynější provozovatel auta ho nepřihlásil a neplatí pojištění.A je to pořád o tomtéž.Převody jsou dány zákonem a kdo ho nezná,jen na sebe plete bič.
Kromě toho tu tazatel už má zase příspěvek o tomtéž.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.