Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace map navigace

Od: mirek8 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Máme navigaci Garmin Drive 40 Lifetime Maps. Když budu nabíjet navigaci přes usb kabel z počítače provede se aktualizace map? Pokud ne jak udělat aktualizaci do navigace? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Doživotní aktualizace map totiž neznamená, že máte aktualizace do konce svého života :), jak se mnoho lidí domnívá.
Je to myšleno podle životnosti zařízení. Jasně, přístroj může sloužit třeba 20 let, ale tak se to také nebere. Životnost elektroniky je dejme tomu třeba 7 let (přesně nevím), tak Vám výrobce po oněch 7 let (životnost spotřebiče) zaručuje bezplatnou aktualizaci map.
Je to třeba jako u jízdních kol, kde výrobce dává doživotní záruku na rám. A třeba životnost hliníkového rámu je 10 let.

Arny - ale ještě donedávna platilo, že u elektrických spotřebičů životnost končila ideálně několik dní po skončení záruky a poté se něco pokazilo a už to bylo neopravitelné.

Nyní snad výrobci dostali příkaz, že přístroj musí být opravitelný i po záruční době a musejí se dát sehnat na něj náhradní díly.

Ale co to udělá s cenou spotřebičů nevím.

Jinak mám doma robot ještě z dob totality a slouží dodnes.

Nepleťme si životnost spotřebiče s "vyčůraností" výrobců. *smich*
Ano, dost často se stávalo, že chvíli po záruce spotřebič tzv. odešel, nicméně nebyl za svou dobou životnosti.
Např. většina výrobců velkých spotřebičů uvádí jejich životnost na 8 let a po tuto dobu na daný spotřebič dodávají i náhradní díly (myslím, že ze zákona je to i jejich povinnost). Po skončení životnosti spotřebiče, už nejsou povinni náhradní díly zajišťovat.

Jo a na ten robot jsem ještě nyní sehnal náhradní díly - myslím doplňky, ale do jednotky díly se ještě dají sehnat a je z 80 let.

hodnocení

1x
Musíte mít obslužný sw od garminu. Pokud je přístroj ještě podporován - lifetime neznamená doslovně do vaší smrti - tak se mapy stáhnou.

hodnocení

1x
Samo se to určitě neudělá.

hodnocení

1x

Samo se to neudělá. Před měsícem jsem to dělal. Stačí nainstalovat garminexpres program, zapojit na USB navigaci a postupovat programem. Pozor, aby neusnul počítač. Update trvá i 3-4 hodiny!

garmin.com/...

hodnocení

0x

Taky mám garmin - je potřeba k tomu software nainstalovaný v počítači.

Přes USB kabel jsem několik let stahoval a instaloval aktualizace přes ten software - i když bylo psáno doživotní nyní to už nefunguje. - dokonce mi 2x ročně chodilo na mail, že je k dispozici nová aktualizace - a fungovalo to asi tak 3 roky.

Nyní mám pouze jednu možnost - přepsat v přístroji celou nainstalovanou mapu - a dělám to tak 2 x ročně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]