Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný start

Od: domin* odpovědí: 12 změna:
Ahoj, nekdy kdyz chci nastartovat tak to naskočí vyletí cca na 2tis otáček hned to spadne drží to 1100 a po cca pul minutě to spadne na spravný volnoběch mezi 900-1000 toček... Ovšem tohle se stane treba 1z 10 strtu jinak jsou všechny ok.. Mate nekdo zkušenosti? Děkuju moc a auto je Vw golf 4 1.9TDI 85kw.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Šel bych po čidle teploty
Taky mám takovou zkušenost s čidlem. Zrovna čidla teploty jsou slabší stránkou koncernových vozů, doporučuval bych na diagnostice vyčíst teplotu, zda odpovídá reálu, už se mi stalo, že s ohřevem vody se teplota vody ubírala nesmyslně vysoko, snad do 170°C, ale začínala na teplotě okolí, tehdy 20°C...
Pretušené čidlo, nebo odpojené ukazuje teplotu podle typu vozu, jednou je to - 20°C a druhá varianta - 40°C...
A to si motor když je teplo dělá taky co chcr, myslí si, že je zima a cpa do motoruhafo nafty...

hodnocení

0x

Nájezd km? Nežere olej?

domin*
hodnocení

Nežere, dnes jsem kontroloval a oleje stejně, nájezd 200tis..

hodnocení

0x

Při uváděné četnosti výskytu této "poruchy" bych se na to "vyprdl".

domin*
hodnocení

Čidlo teploty Má na volnoběh vliv? Vykašlat se na to pravě nechci.

Tak to připoj na diagnostiku a zjisti z bloku hodnot co je špatně.;)

domin*
hodnocení

Muze to delat senzor hladiny oleje? To jediný mi ukazalo jako závadu, diagnostika..

mathew
hodnocení

0x

To je u některých aut vlastnost takže bych to neřešil. Stejně se nedá v tomhle stavu pořádně zjistit čím to je takže vyměníš půl auta a "závada" zůstane;)

domin*
hodnocení

Právě proto s tím nechci do servisu, ještě tam zkusim nalít nějaký aditiva.. Či to něco změní.. Ale díky :)
asd1

Asi nejlíp diagnostikou načíst live data v okamžiku startu a porovnat s normálem... Pak projít konektory, falešný vzduchy apod., ale to se blbě hledá když to blbne jen trochu a občas *smich*

Aditiva nejlíp VIF, tím nic nezkazíš a je vyzkoušený že funguje...

domin*
22.07.20 11:56
hodnocení

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]