Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měl jsem přednost?

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Na následujícím odkazu

Já jsem jel jako to tmavé auto a potřeboval jsem přejet do prava protože jsem jel rovně, zprava přijíždějící auto jako to bílé - v mém případě to byl BMW potřeboval přejet do leva protože pak odbočoval k lidlu a cpal se přede mě.

Radši jsem ho pustil.

( pravý za křižovatkou je pak odbočující a ten připojovací je pak průběžný ).

google.com/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Vůbec nechápu, kam jste se oba cpali, když do další křižovatky, o které píšete, je to půl kilometru.
Přednost jste před druhým neměli prakticky ani jeden, protože jste oba chtěli přejet do pruhu, kde jel zrovna ten druhý.

Není to připojovací pruh, oba to jsou rovnocenné průběžné pruhy.

V takové situaci prostě jeden musí zrychlit nebo zpomalit a zařadit se před nebo za druhého.

hodnocení

Já jsem se nikam necpal, ale on si vynucoval přednost, tak jsem mu radši uhnul.

hodnocení

6x

Co si takhle oba přečíst ust. §12, odst.5 z. č. 361/2000Sb.?

Já podobné situace řeším tak, že obvykle uberu plyn a zapnutím blinkru dám druhému řidiči jasně najevo svůj úmysl. Jedině pokud jsem podstatně rychlejší, pak ho "předjedu" a zařadím se před něj. Ještě se mi nestalo, že bychom se nepochopili a bez problémů si pruhy vzájemně nevyměnili.

doplněno 19.07.20 23:34:

PS: V odkazovaném ustanovení není ani slovo o přednosti jednoho či druhého. I nad tím byste se oba měli zamyslet*bzum*

hodnocení

3x
Ještě že máme řidiče, kteří neznají předpisy, neměli bychom na co odpovídat.Měl jsem přednost? *** neměl jste přednost.Radši jsem ho pustil.****udělal jste dobře, mouřejší ustoupí.

pave*
hodnocení

0x

modré auto jelo buď na zelenou, nebo po hlavní silnici a bílé tam má značku "dej přednost v jízdě". To mluví samo za sebe.

Pokud byste měli jet souběžně, nemá se tam co cpát, ale může jeden z vás zrychlit a předjet.

hodnocení

Modré auto musí jet na zelenou neboť tam má semafor a proč je tam ta značka "dej přednost v jízdě" mi není jasné neboť ten pruh nekončí, tak pokud pojedu rovně tak nemám komu dávat přednost.

Pokud Ti neni jasne, proc je tam znacka dej prednost v jizde, pak si radeji precti viz odkaz. Tam sice jde o pripojovaci pruh, ale to v te konkretni situaci nehraje roli...

Je to sice na palici...

idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]