Nejste přihlášen/a.
U SUZUKI Swift 1,3 litru, rok výroby 1999 se mi rozsvítila kontrolka "check motor". Co mám dělat?
...připojit diagnostiku (servis). Asi nějaké čidlo.
Já jsem autoelektrikář a pomocí diagnostiky sleduji i hodnoty čidel. Ne jen paměť závad, jako některé servisy. Pak je taky základem vyčištěná a přizpůsobená klapka. Pokud ani to nepomůže, tak hledám netěsné sání. Neškodí ani změřit komprese nebo tlak paliva, ale u takové závady to spíš ení potřeba a stačí jen sledovat čidla a vyčistit klapku. Popř.: zkontrolovat hodnoty potenciometrů klapky ve všech polohách.
Normální servis se s tím zabývat nebude u starého auta a u člověka, který řeší cenu. Buď je to v jednání o lidech a nebo o špatném neodborném servisu. Auto se dá opravit vždy.
To je možné, protože se mi drží volnoběžné otáčky v rozmezí 1500 - 1800 ot/min. Někdy ale spadnou na 800 a chvíli tam drží Ta hláška také po čase zhasne. Auto bylo u automechanika a ten nic nezjistil.Když to dám v Praze do servisu, tak to budou tisíce za diagnostiku a stejně se to může opakovat. Pokud nemáte někdo radu na co v motoru sáhnout a případně poštelovat, tak děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.