Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opel Meriva A - klesají otáčky

Od: lulas* odpovědí: 1 změna:

Chtěl bych se spíš jen orientačně zeptat, před časem jsem koupil Opel Meriva A (rv 2007) 1.6 benzín. Auto jezdí solidně, ale během posledních cca 500km se mi stalo asi 4x, že po přeřazení (z 3 na 4, nebo z 4 na 5), že sebou auto začlo cukat (něco jako, když se u starejch aut rychle pustila spojka) a rychle ztratilo otáček, takže jsem musel zpět podřadit, vytočit a znovu zařadit vejš a jelo to dál (žádná kontrolka nesvítila). Tak jsem to sváděl na převodovku. Ale pak jsem stál v koloně a stalo se mi to i na neutral (z cca 800 ot.to sjelo skoro k nule, auto se otřáslo a pak to vyjelo zase nahoru)

Pak se mi (třeba za 30 min) ale za jízdy rozsvítila kontrolka EPS, auto nereagovalo na plyn a brzda šla ztuha (prostě posilovač), ale trvalo to tak 5 vteřin, pak už to šlo normálně. Ale dneska se rozsvítilo, tak při 80km/h na rovině zase EPS a dokud jsem nezastavil, chípnul a nastartoval znova, tak to nepřestalo...

Zajímá mě, jestli to může bejt nějakej společnej viník (řídící jednotka, něajký čidlo, ...)

Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Ideálně napíchnout na diagnostiku, co všechno ukáže..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]