Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kvůli převážně městskému provozu několikrát do roka dobíjím autobaterii. Používám CTEC (5A) nabíječku, ta během dobíjení projde několika fázemi které jsou signalizované LEDkami.
Co mě ale překvapuje je následující. Pokud dojde k nabití a odpojím nabíječku kteru pak znovu po několika hodinách připojím tak opakované dobíjení setrvává i několik hodin (2-3 hodiny) ve fázi absorbce (fáze 4 viz. obrázek). To znamená, že první dobíjení nedobilo baterii do plné kapacity (?).
Čekal bych, že během duhého dobíjení se jednotlivé fáze proskáčou a zastaví se na udržovací fázi 7.Stáří auta a baterie je 2 roky, kapacita 65Ah. Změřené napětí po prvním dobití a několika hodinách klidu bylo 13,4V.
Jak to vysvětlit?
Mám Polar verzi a dělá to taky. Ona totiž sníží proud natolik, že z 14,6V klesne na 13,8 nebo tak nějak. Pokud je na tomto režimu, kdy svítí poslední LED zelená dlouho, tak nabíječka opět jede postupně dvěma proudy, aby jí opět dohnala na hraniční napětí podle režimu.
14,7 je tuším na režimu vložky společně s recondem a autem.
Ta pulzace není 5-2A ve finálním režimu. Jednou jsem to měříl a tuším bylo 200mA. Jinak by ta baterka furt bublala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.