Nejste přihlášen/a.
Úřad ombudsmana ted navrhuje poslancům, aby při převodu vlastnického práva (prodej auta) byla platnost evidenční kontroly prodloužena na 2 roky...takže každé osobní auto (m1) nebo nákladní N1 s platnou technickou prohlídkou by se dalo přepsat bez evidenčky, protže EK , která je obsažena v každé pravidelné technické prohlídce bude platná
samozřejmě zásadně proti jsou někteří úředníci Ministerstva dopravy, premýšlel jsme proč ale jediné vysvětlení které= mne napadá jsou peníze, když se podívám na web MDCR na statistiky, kolik se v jednotlivých letech udělalo evidenčních kontrol, spočítal jsem, že za jeden rok se mohlo na STK jen za EK vybrat víc jak čtvrt miliardy
přitom nevidím žádný hmatatelný efekt těchto kontrol, všechna auta s padělanými doklady a padělanými identifikátory dovezená ze zahraničí a odhalená v rámnci policjení akce ČISTKA řádně prošla evidenčí kontrolou a podle informaci z webu české policie šlo o tisíce nebo snad i desítky tisíc aut...
navíc v zákone jsem nenašel žádný postup státních oprgánů v sitaci, kdy je EK nevyhovuijící
proto o smysluplnosti EK v dnešní podobě silně pochybuji a jsem předvědčen že jde předvším o ty peníze pro několik stovek vyvolených majitelů STK, naíc stávající legislativa zajištuje pro tyto vyvolení monopol v tomtom podnikání
tady se to donekonečna omílá, objednejte s ena své registatrční místo a popejte si žádost sami za sebe, přiložte evidenčku, zelenou kartu a uhradte popatek..smlopuvou doložíte kdy dolo k převodu vlasnického práva
pokud skutečný majitel smlouvu nezpochybní převod lze uskutečnit, ale až po uplynutí 10-denní lhlůty od prodeje
za nedodržení 10-denní lhůty dostanete oba příslušnou sankci dle zákona...budte si pamatovat že auto se kupuje od skutečného vlastníka
MUSÍTE sehnat osobu zapsanou v techničáku. Páč koupě od někoho, kdo není v techničáku může být problém. Nikomu neposílejte dopis, ale jeďte osobně za těmi lidmi. Pak něčeho dosáhnete.
NEBO,
Abyste mohla přepsat vozidlo na sebe, postupujte dle návodu ODBORNÍKA xenofoba, ( který zbytečně občas vyplazuje jazyk), pak bude vše OK.
Tak hlavně "zprostředkovatel" není vlastník, takže kupní smlouva není platná a auto je pořád vlastníka.
Až vyřešíte vlastnické vztahy, tak máte povinnost na odboru dopravy oznámit změnu vlastníka do 10 dnů - podáte žádost ze svojí strany a původního vlastníka prokazatelně vyzvete k součinnosti. Pak máte bez zbytečného prodlení oznámit změnu vlastníka pojišťovně, dnem oznámení končí POV a musíte sjednat nové. Případná havarijka končí dnem změny vlastníka.
Úřad pak má možnosti jak si původního vlastníky vyřešit (může dostat sankci až 50k a jde to přepsat i bez jeho spolupráce)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.