Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpací stanice

Od: kri odpovědí: 21 změna:

Máte někdo špatné zkušenosti s kvalitou benzínu?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

14.07.20 22:32
hodnocení

1x
Ne.

hodnocení

1x

Ne.

Přitom najezdím ročně 80-100tkm, u služebáku mám ShellCard, takže tankuji hodně na Shell - žádnou prémiovku, normální palivo, nikdy žádný problém. U svých aut tankuji podle ceny paliva, přičemž vynechávám jen takové ty čerpačky v kolchozech a pod. Zase - nikdy problém s palivem.

hodnocení

1x
Ano pumpa schell benzin voněl spíš jak fermež auto nejelo muselo se to vypustit a dat novej

julie*
hodnocení

1x
Ano, z doslechu spatny u Shell.

hodnocení

1x

Ne.v současnosti (asi deset let) jen Tank ONO jak naftu tak benzín a vše OK.ono mám nejblíž a nejelevnější.

Dokonce mi (paradoxně) připadá, že na naftu od Tank ONO mám o něco nižší spotřebu, než na jiná (byť prémiová) paliva od renomovaných ČS.

mathew
hodnocení

1x

Mám pocit, že někteří buď tankují v JZD u stojanu pro Zetory a nebo jsou to zaměstnanci stanice, kterou jako jedinou doporučují, protože jiné vysvětlení některých odpovědí fakt není...

A ty jako myslíš ,že soudobé traktory s CR schroustnou naftu stejné kvality jako byla kdysi dávnom a na kterou jezdili třeba Zetory 25 nebo 50 Super?

14.07.20 22:17
hodnocení

0x

Nemám.

hodnocení

0x

Mám. Shell. CR systém po natankování zacukal a moc nejel. Mělo mě to trknout, že to dost pění... Odpad.

Jedině Verva Diesel na Benzina nebo Verva 100 benzín. Když neberu na Benzině, tak EuroOil. Mají naftu i benzín bez biosložek. Stojany s průzory, takže kalnost nebo čistota je vždy vidět. Při stáčení nepění nebo velice minimálně (dle teploty).

Tankuju jak benzín, tak naftu. Pokud mají naftu naprd, tak lze předpokládat, že benzín nebude supr. Felině je to sice jedno, ale už jsem měl několikrát v rukách čerpadlo z nádrže, které žlutilo ruce...Takže srajdy netankuji.

Shell nejhorší, MOL průměr a nejlepší EO, Benzina. ONO v okolí nemám, ale nejbližší jednu dobu mělo problémy s vodou v nádržích (ONO Břest, bylo to i ve zprávách).

Euro oil patří Ministerstvu financí a u každé pumpy čepují benzín i naftu s biosložkami- uamk.cz/...

Já tankuji na EO, kde mají na stojanech bez biosložky. 5 procent ethanolu... ono možná záleží jakého nebo co ještě domíchají. Každopádně žlutý povlak na palivovém filtru nebo čerpadle nemám a naposledy jsem to měl venku pře rokem, kdy jsem měnil filtr a propojovací hadici hrdla s nádrží a chtěl jsem nádrž pořádně vypláchnout, takže jsem jí měl sundanou venku.

hodnocení

0x

Neznám benzín. Jezdím na LPG. A jeho kvalita je v průměru slušná.

To máš auto čistě na LPG? *sok*

Ale Miki! Nebuď punťa. Přece víš, jak to myslím:-D

15.07.20 18:10

no jo no :-D

daniela1
hodnocení

0x

Mám, v průběhu let dokonce víc než jednu. V jednom případě šlo o vodu v benzinu, ve druhém pravděpodobně nízké oktanové číslo, ve třetím natankování vody.

V dalším případě v rodině sice auto nějak jelo, ale palivo vytvářelo bubliny všude, kudy prošlo. Navenek to vypadalo jak voda s jarem, tak nevím, co to bylo. Po dolití aditivy a Vervou 100 problém zmizel. :-D

hodnocení

0x

Kdysy davno, jednou jedinkrat, se mi po natankovani u jedne Albert cerpacky rozsvitila kontrolka motoru. Matne si pamatuju, ze po napojeni na OBD mi to nahlasilo prekroceni limitu regulace smesovaciho pomeru = typicky voda v benzinu. Po vyjeti a natankovani jinde zhasla.

Jinak si nevybavuju, ze bych mel s benzinem nekdy nejaky problem at uz byl odkudkoliv.

xenofob
hodnocení

0x

špatný benzin je také u OMW, jawetta na něj nejde do kopce a motor sklůtru se pom ubrání plynu zakucká...nevěřím tomu že tam někdo zaváží rakouský benzin z rakouska, jak jsem někde četl..., někdy mám dojem že tam lidé jezdí na pizzu a na kafe a tankuje málokdo...ale před a za stojany stojí neustále nějaká auta...nejlepsí má Benzina, pak Eurooil a ONO , ceny jdou v daném pořadí sestupně

NIKDY jsem neviděl citru s označením OMV která by stále na čerpačce OMV a ouštěla béňo nebo ropu do podzemních tanků vždy jen s označením benzíina nebo bez označení citry! A to bývalé OMV u nás je jen pár km od hranice!

hodnocení

0x

Tankuji benzin i naftu na MOL dlouhodobe, x let. Zatim vse jede, zadny problem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]