Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blikající kontrolka Fabia 1

Od: terenaka* odpovědí: 6 změna:
Prosím o radu. Dneska se mi auto po nastartování "dusilo" nešlo do otáček a pak se rozblikala oranžová kontrolka motoru. Po vypnutí a zapnutí motoru už kontrolka neblikala a ani nesvítila a auto jelo normálně. Samozřejmě na diagnostiku pojedu, ale až pozítří a tak by mě zajímalo co by to mohlo být zda někdo neměl stejný problém. Auto je škoda Fabia 1, rok výroby 2003, najeto má 45 000km. Stočené na 100% není
doplněno 13.07.20 10:35: Ještě koukám že jsem zapomněla napsat o jaký se jedná motor 1.2 htp 47kw

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

terenako, neřeš to a nebuď z takových odpovědí smutná, někteří pitomci se prostě potřebují předvést jací jsou machři a vytahují se. Nic nevědí, poradit neumí, tak aspoň kecají. Někdo prostě najede desetitisíce za rok, někdo jen 3000. No, a někdo tolik nacouvá, protože má zařazenou zpátečku a neví si s tím rady. Zítra se možná bude ptát co má dělat, aby mu auto jelo dopředu. Diagnostika možná ukáže, že je všechno v pořádku. Držím palce a měj krásný zbytek týdne...*slunce*

hodnocení

0x

45tis za 17 let a není to stočené? To víc nacouvám, než má to vaše auto najeto popředu...Průměrně 2647km/rok.

Asi zrezivěl motor...a není divu.

terenaka*
hodnocení

Neptala jsem se jestli je rezavý motor, protože není. Auto stálo v garáži a stočené určitě není bylo tchána a on byl první majitel. Člověk si přijde pro radu a dostane odpověď jen na to na co se neptal :(

Tak s tímhle přístupem ti určitě někdo honem rychle poradí. Raději počkej, co řekne ta diagnostika.

terenaka*
hodnocení

nechápu co má můj přístup společnýho s tím jestli dostanu odpověď. přišla jsem si pro radu a místo toho se dozvím že to má určitě rezavý motor. nemá takže kvůli tomu ta kontrolka určitě neblikala.

za poslední 3 měsíce jsem najezdila skoro 2950 km což je víc než je v odpovědi nahoře ale pořád to nemá nic společného s mojí otázkou stejně jako to kolik s tím autem najezdil tchán

xenofob
hodnocení

0x

u 1.4 fabie se grilované kuře rozsvicuje témeř pravidelně, zpravidla jde o 2 čidla které blbnou, i krátce po výměně čidla může blbnout znova

u hátépéčka jde s největší pravděpodbností o ztrátu tlaku u 1 nebo 2 válců, bude nutná výmena hlavy s tesněním, je to běžná závada...někomu se to stalo i v záruce při stavu tachometru 20 tis km, hlava často praská

také může jít o problém se vstřikem nebo zapalovací cívkou, nebo s kalalyzátorem, ale nejpravděpodbnější bude ta ztráta tlaku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]