Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velky TP po zaniku v registru

Od: marcil odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, nevíte někdo, prosím, co se má udělat s velkým technickým průkazem po vyřazení (zániku) auta z registru po ekolikvidaci? Jestli uschovat, skartovat,...? Děkuji Marci L.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já jsem si je všechny uschoval.

Já taktéž!

hodnocení

1x

Mám všechny uschované. Při stavu elektronických registrů dneska nevíš, kdy budeš muset dokázat, že to auto skutečně neexistuje.

hodnocení

0x

Udělej z něj dětem vystřihovánky.

xenofob
hodnocení

0x

:-Pvíme, dalším krokem je zajít i s dokladem na pojišťovnu a tam vše oznámit...a nechat si vystavit písemné potvrzení o zániku pojistky...a pak ta potvrzení hodit do kamen:-P

Proč ten vyplazený jazyk?

xenofob

pro lepší náladu...chápu, že mladí lidé na podobné životní situace nemají aplikace...pak je rozhodování skutečně těžké

Pokud byl evidenční úkon proveden správně, měla by zůstat požadovaná informace v elektronické evidenci vozidel, samozřejmě také v elektronické evidenci komerční pojištovny a tedy i v informačním systému ČKP kam by se měla automaticky přenášet...

takže i po ztrátě nebo vyhození dokladů by se měla dát za poplatek získat nějaká základní informace o tom, zda a kdy došlo k zániku vozidla

hm, a já myslel že pro leší náladu je úsměv, nikoliv vyplazený jazyk.

nikdo*
hodnocení

0x

Schovat. Při dnešním bordelu v registrech státní správy, nikdy nevíte kdy přijdou s tím, že někdo s vaším, 5 let odhlášeným autem, způsobil nehodu, a bude po vás chtít náhradu škody.

xenofob

ted ta digitalizace funguje, ale tak, že techničák se naskenuje a vloží se do systému...jke to tak popsáno ve vyhlášce o registraci, každý si to může najít...

největším českým digitalizačním bonbonkem je přenášení informací o technické prohlídce do registru vozidel, protol o technické prohlídce se vytiskne z informačního sytému STK, papír s protkolem se odnese na registr vozidel a tam se naskenuje a vloží se do systému registr vozidel...ex-ministr dopravy mi na můj dotaz napsal že ty systémy jsou historicky vyvíjeny každý samostaně ( zřejmě přede pár lety nidko nevědel že bude nějaká digitalizace) ...a proto se tam musí dodatečně doprogramovat nějaké vazby aby byl zajišten spolehlivý přenos dat...tak se utrácí miliardy..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]