Nejste přihlášen/a.
Mám Fábii, 2010, a zjistil jsem takovou závadu na osvětlení přívěsu: všechno svítí normálně, akorát když zapnu levý blinkr, rozbliká se nejen ten blinkr ale úplně všechno, celý vozík. Problém není v přívěsu, ale v autě.
Je to něco, do čeho bych se mohl pustit sám, nebo je to na servis? Případně co kde ještě zkontrolovat?
Začni ukostřením... Pokud chybí kostra nebo má přechoďák, tak to dělá tyhle diskotéky... Může být i blbě nasazená árovka v patici apod.
Zkoušel jsem pomocí žárovky přímo ze zástrčky na autě. Vypadá to všechno OK, jen ten levý blinkr dává napětí na všechny piny.
Můžeš mít v autě jednotku pro přívěs, v ní to spínaj relátka a ten blinkr může sepnout všechny... Mají jí auta s hlídáním prasklý žárovky...
Dnes už se hodně ustupuje od systémů zapojení, kdy je elektrika přívěsu paraelně připojena na zadní světla auta. Bývá to stále častěji přes jednotku. Jednak k vůli hlídání prasklých žárovek a jednak k vůli komunikaci CAN.
Ovšem zdrojem problémů, jak tu padlo je nejčastěji zásuvka. Třeba mlhové světlo je často zapojováno přes rozpínací kontakt (při zapojení přívěsu na autě zhasne, aby odrazem od bílého karavanu neoslňovalo řidiče, který ho táhne) a při závadě zásuvky bez přívěsu mlhovka na autě nesvítí, byť je žárovka ve světle funkční.
Nebo třeba uhnilá kostra, protože svádí mínus ze všech světel přívěsu a teče přes ní největší proud (stačí, aby kolem ní bylo vlhko a zelená a kvete ).
Takže bych to vše prošel, hlavně zásuvku a kabeláž a pak řešil jednotku.
Nejsou použity na vozíku LED žárovky?
Pokud je podle Vás závada v autě, provedl bych kontrolu zásuvky.
Na Dacii Logan jsem řešil nefunkční mlhové koncové na autě(začal jsem u pojistek). Skočilo to tak že jsem zjistil, že přívod jde nejdřív do zásuvky na tažné a až pak na světlo vozu. Tím chci říct, že zásuvka je nejpravděpodobnější možností kde bude zrada.
Klasicky na Fordech pokud bliká místo blinkru úplně všechno je závada v kostře či oxidaci kontaktů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.