Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dolití oleje jiným

Od: derekk odpovědí: 5 změna:
Dobrý den.Byl jsem na výměně oleje,dali mi tam 5w30 supreme syntetic,od minula mi zbyl 0w30 Shell ultra helix, můžu ho případně použít na dolití když mi ten supreme ubyde.dik

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

3x

Obecně lepší nějaký olej než žádný, takže pokud na cestě zjistím, že mám málo oleje v motoru, naleju tom co seženu, ale je třeba počítat s vlastnostmi toho horšího. Já bych ale oleje z důvodu "abych užil co mám doma" nemíchal, doma dolévám zásadně tentýž, co je v motoru (tedy naprosto totožný), ale uznávám, že jsem asi příliš úzkostlivý. Když ho použiješ, motoru se nic nestane.

Jediný skutečný průs... bylo použití aditivovaného oleje v motoru, který jezdil na neaditivovaný. Ale to bylo v 60-70tých letech. Dnes už se neaditivované oleje asi ani nevyrábí.

Vyrábí se, vyrábí. A dokonce i používají. Ovšem ne v autech, snad kromě veteránů.

hodnocení

1x

Ano, můžeš. Rozepisovat se nebudu.

libor2010*
hodnocení

0x

Teoreticky nezáleží na tom jestli je to 5w-40 nebo 30, vždy je důležité dodržet předepsanou normu oleje pro dané auto.

xenofob

použít se dá i olej do staré lokomotivy, když se zahřeje, získá konzistenci, která umožní jeho dolévání

je jen věcí majitele, čím a v jakém množství potěší svého mazlíčka

u moderních motorů CR bych se držel doporuční výrobce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]