Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výzva k uhrazení pokuty

Od: petraz odpovědí: 6 změna:

Dostal jsem od HLMP výzvu k uhrazení pokuty za špatné parkování-konkrétně na značce B28 zákaz zastavení. Protože na tomto místě parkuju často a o značce vím, tak parkuju vždy až za značkou (jde o značku opatřenou šipkou, za kterou už parkovat lze), proto se mi nezdá, že bych najednou cca po 8 letech pravidelných návštěv v tom místě zaparkoval před značkou?! Dotaz zní tak: je vymahatel pokuty povinen předložit foto, které by můj přestupek dokazovalo? Výzvu jsem dostal jako právnická osoba datovkou a stejně tak datovkou jsem požádal o důkaz, který by můj přestupek dokazoval. Když jsem na místě byl naposled, už tam žádná značka zákaz zastavení nebyla...

Děkuji Petr.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, máte právo na doložení přestupku, který jste (ne)spáchal. Jde o to, zdali tam značka ještě byla, či nebyla. Jste si jist, že jí nesundali den před tím?

hodnocení

1x

Přišlo vám tzv. výpalné. U výpalného se nic nedokazuje, ber, nebo nech ležet. Zaplatíte-li v termínu, vyřízeno. Nezaplatíte-li, výpalný se ruší a zahajuje se správní řízení, kde budete mít možnost se se vším seznámit a zaplatit 3x tolik.

A nebo se na to taky vykašlou a už nic...

hodnocení

0x
Důkaz určitě existuje a pokud neexistuje, tak vám nic nedokážou.

xenofob
hodnocení

0x

Každé porušení zákona je nutné pachateli prokázat, ale byl bych v klidu...pokud tam ta značka skutečně je, jedna pokuta za 8 let porušování zákazu je z přiměřený trest...horší by bylo platit to každý den po dobu 8 let*smich*

mak*
hodnocení

0x

Vám stačí tvrzení, dokazovat musí oni. Pokud ale mají pravdu, předají to do správního řízení a pokuta budem mnohem vyšší.

Doporučuji jim napsat, že jste se přestupku nedpostl, protže jste stál za značkou B28 s dodatkovou tabulkou E8c, která značí konec úseku.

Mak, oni ten konec zákazu sundali a jde o to, zdali si tazatel toho všiml a zaparkoval ze zvyku na stejném místě, ale konec zákazu před chvíli demontovali.

Domnívám se, že by mu nedali lístek, kdyby stál mimo zákaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]