Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem od HLMP výzvu k uhrazení pokuty za špatné parkování-konkrétně na značce B28 zákaz zastavení. Protože na tomto místě parkuju často a o značce vím, tak parkuju vždy až za značkou (jde o značku opatřenou šipkou, za kterou už parkovat lze), proto se mi nezdá, že bych najednou cca po 8 letech pravidelných návštěv v tom místě zaparkoval před značkou?! Dotaz zní tak: je vymahatel pokuty povinen předložit foto, které by můj přestupek dokazovalo? Výzvu jsem dostal jako právnická osoba datovkou a stejně tak datovkou jsem požádal o důkaz, který by můj přestupek dokazoval. Když jsem na místě byl naposled, už tam žádná značka zákaz zastavení nebyla...
Děkuji Petr.
Vám stačí tvrzení, dokazovat musí oni. Pokud ale mají pravdu, předají to do správního řízení a pokuta budem mnohem vyšší.
Doporučuji jim napsat, že jste se přestupku nedpostl, protže jste stál za značkou B28 s dodatkovou tabulkou E8c, která značí konec úseku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.