Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlákna z výfuku

Od: smilek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

včera po cestě se mi u jedničkové fabie zakouřilo z výfuku a když jsem zastavil, vytahal jsem z něj pár metrů nějakého vlákna (vypadalo to, jako vlasy). Dočetl jsem se, že se nejspíš jedná o skelné vlákno z tlumiče výfuku.

Chci se zeptat, o jak velký problém se jedná? Mám auto odstavit a hned zajistit servis, nebo je normálně provozuschopné, jen třeba bude hlučnější a podobně?

Děkuji.

Vlákna z výfuku
Vlákna z výfuku #2
Vlákna z výfuku #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Žádnou paniku jen ti vyrezl vejfuk zevnitř a izolace se propadla dovnitř a ucpává výfuk
Vytahej co de a pokud auto pojede normálně tak si v poklidu sežen jiný tlumič výfuku a až bude čas to vyměn

hodnocení

3x

Stalo se mi to stejne, jezdil jsem bez vlasu jeste rok az do TK. Bylo to jen trochu hlucnejsi.

hodnocení

3x

Stalo se nám to kdysi s Felicií 1.6 zrovna na dálnici... Jet se s tím nedalo, motor se dusil. Takže jsme ji museli odstavit a sehnat si drát, ze kterého jsme udělali háček a vytahali to ven. Potom to jezdilo úplně normálně, jen to možná trošku hůř tlumilo :)

asd1
hodnocení

3x

Tvl, schade žere i blondýny u silnice *smich*

Jinak nic hroznýho, vytahej a jezdi. Kdyby moc kravál tak výměna tlumiče..

mak*
hodnocení

2x

Jak již bylo řečeno, je to skelné vlákno z tlumiče. A jestli můžeš jezdit?

Pokud ti jde o to, jestli tě auto někde nenechá, tak buď bez obav, na funkci to nemá vliv.

Pokud bys to chtěl brát přísně podle předpisů, tak se tím vždy zvýší hluk a zvýšení hluku je důvod k okamžitému vyřazení vozidla z provozu. Z pohledu přespisů je to tedy stejně závažná závada, jako kdyby ti nebrzdily brzdy. Ale to je jen předpis, když se podíváš, s čím lidi jezdí, tak s tímhle nespíš i projdeš STK.

smilek
hodnocení

Tak děkuji pánové, hned jsem klidnější. Vlákna jsem vytahal, co to šlo a auto mi ani nepřijde hlučnější. Uvidíme, odjezdím dovolenou a pak to eventuelně budu řešit.

Tak ještě jednou děkuji a můžete lock.

doplněno 08.07.20 08:06:

STK jsem naštěstí dělal dva týdny předtím.

xenofob
hodnocení

0x

někdo zřejmě ostříhal cikánku a nacpal to do výfuku

vlákna v tlumiči mé O1 jsou jiné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]