Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžou zvlněné kotouče vibrovat i když nebrzdím?

Od: tonda68 odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám otázku: můžou zvlněné přední kotouče způsobovat vibrace do volantu a sedačky kolem 110-140 km/h, i když nebrzdím? Kola jsou vyvážená ve 2 pneuservisech, jinde na podvozku znatelná vůle není. Kotouče budu měnit příští týden, dřív se k tomu nedostanu. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kotouče to nebudou bud je nakoplej nákej disk nebo to delaj gumy
Mě to vybrovalo okolo 150 taky před a po ne je to cca 14 dní co sem přezouval neb byly sjety a už to nedělá

asd1
hodnocení

0x

Teoreticky ano, spíš ne... Můžou to dělat i vnitřní klouby poloosy - vymačkaj se plošky a vibruje to obvykle pod plynem ve vyšší rychlosti...

Přehoď na jiný kola třeba na zimáky jestli máš nebo aspoň přední - zadní...

Kotouč - jde přímo změřit házivost (úchylkoměrem)

xenofob
hodnocení

0x

dělají to chybějící vymezovací kroužky pod litá kola, u mého auta to zjistil až třetí pneuserevis...

jenda2*

Litá kola mají kuželové dosedací plochy pro matice či šrouby. Jejich přesná rozteč dělá souosost disku k náboji a vymezovací podložka není až tak podstatná. Případná axiální házivost je minimální a na pneumatice se vyrovná. Ani samotná pneumatika není v desetinách, což povolená odchylka otvorů k ose náboje rozhodně není. Mám mezi nábojem a otvorem kola rozdíl asi 1mm a matice naprosto přesně vystředí kolo k náboji.

hodnocení

0x

Určitě můžou, způsobují celkovou nevyváženost rotujících hmot, nejen samotného kola. Setkal jsem se s tím už několikrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]