Nejste přihlášen/a.
Vzít ke koupi někoho, kdo tomu rozumí.
Platnost technické, zda sedí čísla VIN, opotřebení pneu (když nechcete investovat), stav interiéru (vypovídá většinou o zbytku auta), kouřivost auta, přehřívání (nechte běžet motor minimálně půl hodiny až hodinu ideál (mezitím kontrolujte a sepisujte jiné věci), jak zabírá spojka, vůle řízení a kol (zatahejte za ně),...
Je toho dost, takže někoho, kdo tomu rozumí a na auto "šáhne", jinak to je 50:50.
Hezký den. Tak si kupte 1.4ku Teď vážně: určitě platí to co píše Gumidek, nicméně při žádné vnější prohlídce neodhalíte vše. Spíše však než o reprezentaci v podobě konkrétního modelu auta bych se na Vašem místě v začátcích daleko více zaměřil na to abych se naučil pořádně řídit a naučil se s naprostou samozřejmostí neohrožovat sebe ani ostatní, věděl že když pojedu ráno rychle tak přijedu maximálně o minutu dříve ale zato riskuji daleko více než pozdní příchod a také věděl že nejste na silnici jen Vy a i letitý a výborný řidič může občas někomu (nebo i Vám) "narovnat" plechy. S auty jako takovými si stejně nepomůžete - ať koupíte jaké chcete, servis bude potřeba...někde častěji, jinde méně často. U staršího vozu samozřejmě spíše častěji. Zároveň platí i to co napsal Honzza a tím se částečně řídím dodnes..když mi kamarád řekne: "máš to špinavý, umej si to"..tak mu řeknu: "kolem myčky jedu až zítra a navíc to nemám na mytí ale na to abych dojel z bodu A do bodu B"
Obecně to už popsali rádci přede mnou, co při koupi, investice po koupi.
V otázce mi ale trochu chybí, co tedy ano, když Fabii 1.2 ne. Fabii 1.9? Škodu Citigo? Volkswagen (New) Beetle? Fiat 500? Dodge Ram (ten nedoporučuji ani jako první auto, ani do 130 000)? Citroën C5?
Auto, pokud nemá sloužit jenom k přesunu z bodu A do bodu B, se nesmí nelíbit. Jestli jde čistě o přepravu, dívala bych se třeba po vozech Dacia - Sandero, Logan. V opačném případě bych hledala auto, které mě nějakým způsobem oslovuje a není úplný nesmysl (nepraktické / extrémně drahé / cokoliv) a nějak zapadá do mých požadavků. Tak třeba, když se zamiluji do VW "Brouka", stejně to ten Brouk jednou bude, i když je drahý, malý, poruchový, starý... Ale zároveň tak krásný, příjemný, jednoduchý, roztomilý... No ale na každodenní dojíždění desítek kilometrů asi pořídím něco jiného.
A když už je řeč o Toyotě, tak mě napadá například Yaris, který by mohl být vhodnější než Hilux.
Ten Brouk - chtěl jsem to napsat. Kdysi jsem to koupil,když přítelkyně udělala řidičák. Naučila se na tom jezdit,není lehké se v tom zabít. Jednoduchý na údržbu,servis... Hlavně - když chcípla v křižovatce,nikdo ji nevytroubil,všichni čuměli na auto a čekali.... A dále - tomu autu neklesá hodnota a má úžasný fun factor. Samozřejmě - nejede to.Když už to jede,nejde to zastavit.Žere i trávu u cesty,nemá komfort,bezpečnost nic moc. Jenže dodnes ho mám a nikdy nepůjde z domu. Mám fotku,kde ho mám zaparkovaného na parkovišti a kolem jede autobus plný lidí. Všichni předvádějí ukázkové "vlevo hleď". Pojistka šest stovek ročně,jednání s policajty bez potíží,STK vklidu,nemají na to tabulky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.