Nejste přihlášen/a.
Uzavřel bych otázku s tím že se tu řeší pitchoviny-odpovědi jste dostal o pár osob! např p.Gumidek s výpisem schválených origo dosků,dalkší s tím že je třeba k diskům skrze dopsání vyjádření výrobce či typový list.
Jinak vyzkoušet pasují li na uato tak je tam dát za předpokladu že v případě zaviněné nehody ,pokud se neumíte správně bránit, půjde veškerá škoda na Váš vrub.V případěš nezaviněné nehody Vám při neumění se bránit řádně poníží pojistné plnění.
A ještě jedno škodofky jsou u drtivé většiny techniků známé auta-takže čímkoliv neschváleného na ně= neprojdete TK!
Kuwa už to pochop-zbytečně tu hromadíš neustále něco ale k ničemu"" Na staré disky Ti typový list NIkdo nevydá,ledaže by jeo osoba cosi je je kdysi koupila našla a za úplatu Ti jej prodala!
Jinak takto jsem si koupil origo disky na starší model než mám a klidně na nich jezdil -stačí mi ,že jsou se stajnou roztečí, průměrem,šířkou i s ET - ttedy zálisem na alternativu co je psaná v ORV=NIKDO pak nezkoumá zda tam mají či nemají být!
Naposledy- buďto je používej nebo je prodej a kup co tam pasují a pokud neprodáš tak dej do kovošrotu za cca500-700kč!
Ty seš fakt vůl a nic nechápeš.No holt komu není rady ,tomu není pomoci!
A vůbec nechápeš co je tu vše psáno!
Vše co jsem chtěl sdělitje sděleno, rad je tu opakuji se hooodně ale jedinci to necháppu .Být moderátorem uzavřu to víc již nejde sdělit...
Svého času jsem měl Alu kola na Asconě. Ta kole měla větší rozdíl ET proti předepsaným a jednoho krásného dne, když jsem vyměnil brzdové destičky, jsem zjistil, že třmeny s novými destičkami se mi do disků nevejdou. Druhý, obrácený extrém je, že disky s malým ET "nevlezou" do blatníku a dřou o karosérii v plném rejdu. Někdy dřou i při rovné jízdě o blatník, pokud je ET hodně malé.
Ty 2mm by ale vadit neměly, na STK se tím nejspíš zabývat nebudou a do ORV II bych je nezapisoval, je to zbytečně ztracený čas neúměrný výsledku. Pro zápis stačí kladné vyjádření výrobce auta (obvykle problém) nebo typový list, kde jsou ty disky pro tvé auto uvedené.
Na každé auto je stanoveno ET od xx do yy.taze ty disky budou na vaše auto pasovat,se pokud je na disku z venku vyřazeno ET pak nemusíte na TK projít. Ale osobně mám toto číslo jen na jedné sadě disku z asi 9 sad,na jedné sadě pak zevnitř po sundání pneu.
Tato kola nejsou na Felicii a nepatří na ni (roztečí pasují).
Origo kola jsou vždy s číslem dílu uvnitř disku.
6U0601025G na magic, mystery a Safe line
6U0601025E na magic 2 a space line
6U0601025C FUN Pickup
6U0601025B na sportline a LaK
6U1601025D
6U0601025A
Nikde ty tvoje trojcípy, takže nepatří Škodovce (viz. katalog ETKA)
oprava D je Pickup FUN
Ostatní vozy koncernu jako VW nebo Audi mají také u svých kol čísla dílu uvnitř dílu nejčastěji na paprsku zezadu.
Do těch trojcípů by se mimo jiné v dílech dělala i ta krytka s logem škodovky, jako se dělala třeba pro FUN pickup. Takže na 100% nepatří na Škodovky.
... a pasují na široko, golfa 1,2 a jettu
Nikdy jsem neřešil neschválené disky dodatečně schvalovat. To je otázka na dopravní, zda ti je zapíšou nebo se poradit s někým na stk, ale dle mého tě pošlou někam. Nikdo si to neveme na triko a všichni ti slušně řeknou papír od výrobce disků.
Leda, že by jsi tam sehnal nějakou babu na úřadě a udělal na ni psí oči.
člověk, který to myslí vážně s youngtimery nenapíše nikdy slovo aliexpress nebo nejlevnější...
Kladeš si hodně podmínek a přitom jsi neudělal žádný zásadní krok, kromě dotazů na poradně.
Chceš kola? Neptej se na cenu. V této situaci možná bude třeba i úplatek. Jak si myslíš, že to mají ti se zapsanými koly.
Jdeš po ceně, dej plecháče nebo to prostě neřeš a jezdi.
S tímto přístupem bude brzo po autě. Proto se snažím zdržit co nejvíce rad.
koníček je vášeň a tam na penězích nezáleží, ale to ti říkat nebudu. Nechápeš to, protože to jen tuzinguješ
můj opis ORV na Felinu z roku 2001, takže komplet i s tažným. Víc zapsat jen přes známost nebo nějak...
v tom ohybu je 5.5J x 13 ET36
Zdenku, vy jste opravdu ještě dítě.
Úplatek je tak vysoký, aby uspokojil protistranu, které mohou vzniknout z dané situace různě velké problémy, ale i nemusí. Dále záleží na situaci, zda jste byly pouze dva bezesvědků nebo byl i někdo třetí. Dále je to o Vás, zda svým šarmem ukecáte babu a nebo budete hloupě koukat na starého padesátníka, který má před důchodem a nestojí o problémy nebo třeba to bude bývalý bonzák a neuspějete.
To je život bez pravidel. Někoho uplatíte dobrou slivovicí a někoho třeba miliónem nebo dalšími styky z nějakým důležitým člověkem, kterého zrovna poptává...
Už chápete?
Jsou psána ET36, ET40 a ET42.
Bude se někdo vztekat na úřadě k vůli ET38? To snad není problé zapsat nebo neřešit a jezdit. Po tomhle se nesveze ani pojišťovna, když se člověk snaží argumentovat k věci a asertivně.
Škodovka disk neschválila, protože takový alu disk nenabízela. měl dost svých krásných a pak se přeorientovala v roce 1997 na Octavii a Feldy neřešila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.