Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závěrečné zkoušky (autoškola)

Od: joony odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na pár otázek ohledně závěrečné zkoušky (jízdy) v autoškole.
1) V čem přijít oblečený? Stačí džíny a nějaké pěkné tričko?
2) Když půjdu k autu, ve kterém budu dělat tu jízdu, tak mám třeba obejít auto a říci, že auto je připraveno k provozu?
3) Když tedy nastoupím do auta, tak mám říct, prosím připoutejte se?
4) Co mám vše udělat před odjezdem? Vím, že upravit sedačku, zrcátka (Co když ale zrcátka budou v pořádku? To je musím i tak nějak upravit?), připoutat, zapnout světla? Je ještě něco, na co se "připravit", nebo něco udělat?
DĚKUJI.. :)
doplněno 05.07.20 03:07: Skupina B

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ad 1: Přijď v čem chceš. Jen si dovolím říci, že plavky nejsou nejvhodnější, zrovna tak jako u dívek spodní prádlo.

Ad 2: Ne. Auto máš před jízdou zkontorlovat, tedy hlavně, zda všechno, co má svítit a blikat, také svítí a bliká. Dále je vhodné juknout pod auto kvůli úniku provozních kapalin. Říkat nemusíš vůbec nic, instruktor i komisař budou hodnotit tvé chování, tedy tu kontrolu.

Ad 3: Především se musíš připoutat ty sám, pak zkontroluj, zda jsou připoutáni i ostatní a pokud ne, vyzvi je, aby se připoutali.

Ad 4: Nastavit sedačku, popř. i volant, pokud to umožňuje. Pokud jsou zrcátka v pořádku, nemusíš je nastavovat, ale instruktor i komisař musí vidět, že sis to nastavení zkontroloval.

To by mělo být asi vše, co máš před jízdou udělat. Pokud jsem na něco zapomněl, určitě mě někdo opraví nebo doplní.

richmond
hodnocení

1x
Nazdar. Dělal jsem před 10ti lety a přišel jsem normálně jak do školy oblečen (taky sem hned potom šel do školy), auto jsem nekontroloval, jen jsem si upravil sedačku, zrcátka.. Když to bude ok, tak aspoň dělej, že je upravujes, stačí když na to prostě jenom sahnes, např zpětný zrcátko. Jinak jsem auto nijak nekontroloval, ono to vyjde že situace.. Záleží v jakým ústavu to děláš a v jakém městě, co ti řekl učitel atd.. U nás to bylo na pohodu, určitě bych komisarovi neřekl, aby se připoutal :D ale třeba se doba změnila nevím. Hl to chce mít to auto v klidu v ruce, jet plynule a hl bez chyb co se týká značek a dopr situací. Pokud půjdeš někam na neutrální půdu, k cizímu autu.. Tak bych si to asi prošel, světla, gumy, olej a kapaliny. On tě kdyz tak zastaví.

olinl
hodnocení

1x

Co vyžaduje zkušební komisař při závěrečkách ti už řekl určitě školitel/instruktor autoškoly. Oblečení si vezmi pohodlné. Před jízdou by si měl auto kterým pojedeš zkontrolovat, zda jsou obě RZ, svítí/blikají všechny venkovní "žárovky", zda nejsou na voze ostré hrany a kola/pneu jsou přichycena a nahuštěna. V autě si nastav sedačku (pohodlí pro dlouhé cesty) a zpětná zrcátka (předjíždění, přejíždění z pruhu do pruhu+couvání k obrubníku). Ještě můžeš pročíst: autoskola-crkva.cz/...

kare
hodnocení

1x
1) pohodlné oblečení pro Vás. (Na motorku se vyžaduje vhodné. Na auto nikoliv) jen pozor na obuv pantofle nebo žabky by vhodné nebyly.
2) já osobně šel jsem na jízdu jako několikátý v řadě a instruktor i komisař seděl uvnitř vozu. Pokud bych přišel jako první, bylo by to asi vhodné (jen ho obejít a nasednout :) )
3) Na to pozor! instruktor nemusí být připoután a komisař se také často nepoutá, vzhledem k tomu, že za to již nenese odpovědnost řidič bych neřešil. Raději mlčel.
4) upravit sedačku a volant (položit natažené zápěstí na volant) zrcátka kontrolovat tak aby komisař viděl, že vy kontrolujte. Třeba vnitřní vzít do ruky a lehce s ním hnout.
5) hodně štěstí :)

hodnocení

0x
Ostatní již poradili, já se spíš zeptám co se dneska teda v autoškole vlastne učí? Tohle by snad měli naučit nebo minimálně říci během výuky ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]