Nejste přihlášen/a.
Té spojce už asi moc života nezbývá, nicméně dokud neprokluzuje, jezdit se s tím dá. Je to ale jen otázka času. Když byste jí měnil v tomhle stavu, nejspíš by stačilo vyměnit lamelu. Až začne klouzat, pravděpodobně se vyhřeje přítlačný talíř a bude lepší to vyměnit komplet.
Než to začnete rozebírat, zkontrolujte funkčnost vypínacího mechanismu (automatické seřizování).
Dobrý deň.Vyzerá to,že se v autách vyznáte.Ja mám zase opační problém.Spojka zaberá až úplne dolu.Je nutné ju celú komplet vymeniť,nebo by šla ešte nejak seřídiť či utáhnout?
Pokud je vypínání mechanické (lankem), stačí pro začátek to lanko regulačním prvkem zkrátit. Pak nebude "brát" až u podlahy.
Ďakujem,vyskúšam.Mne by to až tak nevadilo,ale keď nekde zastanu (kruháč,prechod) a pak se chci znovu rozjet,de to až moc pomalu.Pak se stane,že občas na mne nejaky nedočkavec stojíci za mnou zatrúbi abych už konečne jel.A to mne už vytáči.
Já bych nekupoval nic. Ať si zabírá, kde chce pokud funguje. Mně zabírá nahoře už asi 70 tisíc km a rozhodně nemám v plánu ji kvůli tomu měnit
Ono se může něco pokazit i když vypadá, že jí nic není. Na jednom autě se měnila, protože odešlo ložisko i když jinak byla bez problémů. Většinou se mění kvůli tomu, že prokluzuje a mění se stejně komplet. Sice můžete zkusit vyměnit ted jenom tu lamelu, ale za měsíc to můžete klidně dělat znovu, protože odejde nějaký díl, který jste neměnil. Navíc v takovém případě ani moc nepočítejte s tím, že na to dá někdo záruku. Já bych prostě počkal a pak to vyměnil komplet pokud by to auto už neměl v té době někdo jiný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.