Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný, suchý vzduch v autě

Od: adams odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám Renault Megane 2, rv. 2004 a trápí mě v autě suchý vzduch, až by se dalo říci smrad. Nevím, jestli je problém v AC/topení, ale i když nezapnu ani jedno, taková ta "vůně auta" prostě není. Různá vonítka apod mi moc nepomohla...

Nevíte někdo v čem by to mohlo být? Nechal jsem vyčistit celý interier, provonit ho, ale po týdnu je vzduch znovu suchý.

Díky, Adam

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Zkontroluj si, zda máš přívod vzduchu nastaven na otevřený okruh, kdy by do kabiny měl být přiváděn čerstvý vzduch z venku. Pokud tam máš i (antipylový) filtr, je třeba jej pravidelně čistit.

hodnocení

0x

Mě u Felicie pomohlo až vše rozebrat a vzduchovody, lamely větráku, obaly topení, apod... namokro jarem vyčistit. Tekl normálně hnědá voda od prachu. Pak byl vzduch dýchatelný a od té doby často mění i filtry (v mém případě K 1100, který se dává dovnitř nad motorek - jiná auta mají jiný a jinde pochopitelně).

Vonítka jsou vyhozené peníze a navíc leptají plasty (stačí položený papírový stromek na palubce nebo za zrcátkem či rozlitý ambipur).

Hodně udělá čistota sedadel a koberců (tepovat namokro).

hodnocení

0x

Nejlepsi je generator ozonu, vycisti a vydesinfikuje i nepristupna mista, trubky, hadice od plisni a zatuchliny. Mam jej cca dva roky a na tri auta, odlesniveni sklepa a nebo desinfekce nakupu z hypermarketu od Covidu 19 je nejlepsi.

jesup*
hodnocení

0x
Jednou za 2 roky tohle obi.cz/...
do všech průduchu v autě a s tím i výměna pylového filtru s aktivním uhlím za 250kč.
Jaké máte auto?
Ten klima doktor-hadičku zastrčit co nejhlouběji do průduchu a pouštět pěnu a pomalu tahat hadičku nahoru a pořádně to vypěnovat a počkat asi 30 min, pak profoukat teplým vzduchem pomalu a pak střední a nechat zapleté na plno klidně 20 min. Ale pozor, některá auta mají díru v prostředním panelu a pěna může zatéct do autoradia, proto bych chtěl vědět přesný typ auta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]