Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, praskla mi svorka na manžetě na přední nápravě. Manipulace stou svorkou na kleště je celke náročná a vyžaduje určitou zručnost která se mi zatím moc nedaří. Není v dnešní době plné různých vychytávek už k dispozici svorka s jednodušší technokou uchycení? Něco jako hadicové šroubovací, nebo obdoba plastových stahovacích , kde stačí přítáhnout a už se samovolně nerozpojí?
V těhlici je málo místa a tak trčící šroub svorky by zavazel.
Tak použíj provlékací pásek. Provleče se dvakrát a pak ohne přes ouškou a celé ouško se klepne kladívkem k manžetě a je to.
nebo
doplněno 02.07.20 12:32:
takto se páska provléká a montuje (jak jsem popsal). Akorát pozor an pořezání prstů. Plech pásky je velice ostrý!
Přesně tak, staré kovářské štípačky po dědovi na to pasují naprosto skvěle, je to otázka tak 2min, naměřit potřebnou délku, zkrátit, zacvaknout a stáhnout štípačkama. Nicméně vím od automechanika že bězně používají i ty se šroubem protože je to pro ně jednoduší a u většiny aut je místa dost. A vyvážení poloosy to prej neovlivní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.