Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je majitel nepřevedeného auta?

Od: pavel12345* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Jsem zde poprvé a asi žádnou odpověď nedostanu, proč taky.

Přesto se ptám:

Při koupi vozu jsem zaplatil celou částku a podpsal písemnou smlouvu a to dne 1. 1. 2009

Vozidlo jksem nepřevedl v TP (potíže, zahraničí atd)

Ptám se kdo je majitelem vozidla dnes, když ještě není převedeno v TP? Pen prodávající co je v TP a dostal vozidlo zaplacené nebo já, co nejsem v TP a zaplatil jsem si jej?

Děkuji

Nádvorník

604513152

nick - Pavel12345

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Myslím,že jste udělal chybu,že jste hned nenechal do TP napsat své jméno, tedy je majitelem ten co je tam napsán .Ten co Vám to prodal má z toho asi radost, když jste nedotáhl věc do konce. Nejlepší by nbylo kdybyste zašel neprodleně na DI a vec dal do pořádku.Tak,že ani povinné ručení nemáte přihlášené?

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Právně jste majitelem Vy.Ovšem aby bylo všechno podle legislativy v pořádku musíte vozidlo doregistrovat na svoje jméno.

jarmik*
hodnocení

0x

TP je jenom evidence, pro vlastnictví je rozhodující smlouva.

nu*
hodnocení

0x

Majitelem jste Vy,bez ohledu na to kdo je zapsán v dokladech, ten kdo auto prodává má na úřadu do 10 dnů a na pojišťovně do 15 dnů nahlásit změnu vlastníka, a Vy se máte podle zákona přihlásit na úřadu a nechat zapsat do registru,plus auto pojistit, pokud ho chcete provozovat...

hodnocení

0x

Nac stahovat kalhoty, kdyz brod je jeste daleko?Zdravim, pokud mate v ruce smlouvu podepsanou obema stranami a pripadne i svedky tak jste rozhodne majitelem auta Vy.Kazdopadne bych nevahal jit na Inspektorat a nechal prepsat majitele v TP.Pokud ho nemate, jak pisete, muze si DI vyzadat dotycny TP ci dalsi podklady primo od prodavajiciho.

jabraka*
hodnocení

0x

Majitelem vozidla z hlediska správních orgánů je původní majitel.Pokud by vozidlo bylo účastníkem nehody,asi by se zlobil,protože dnes je zodpovědnost na něm.Také s pojistkou je problém,bez techničáku s převodem je povinnost platit pojistku na něm.Sankce taktéž,pokud od doby prodeje nebyla pojistka zaplacena.On udělal velkou chybu,že auto při prodeji okamžitě nepřevedl.

JABRAKA

cyril*

Majitelem je ten, kdo předmět zákoným způsobem nabyl a převzal. Odpovědný za způsobení nehody je téměř vždy řidič,případně provozovatel, majitel však nikoli. Smlouvu o zák.pojištění je povinen uzavřít vlastník vozidla a řidič je povinen tuto skutečnost prokázat předepsaným způsobem,pokud je kontrolován během jízdy. Jinak (u vozidla zaparkovaného) je toto povinen prokazovat provozovatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]