Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jsem zde poprvé a asi žádnou odpověď nedostanu, proč taky.
Přesto se ptám:
Při koupi vozu jsem zaplatil celou částku a podpsal písemnou smlouvu a to dne 1. 1. 2009
Vozidlo jksem nepřevedl v TP (potíže, zahraničí atd)
Ptám se kdo je majitelem vozidla dnes, když ještě není převedeno v TP? Pen prodávající co je v TP a dostal vozidlo zaplacené nebo já, co nejsem v TP a zaplatil jsem si jej?
Děkuji
Nádvorník
604513152
nick - Pavel12345
Myslím,že jste udělal chybu,že jste hned nenechal do TP napsat své jméno, tedy je majitelem ten co je tam napsán .Ten co Vám to prodal má z toho asi radost, když jste nedotáhl věc do konce. Nejlepší by nbylo kdybyste zašel neprodleně na DI a vec dal do pořádku.Tak,že ani povinné ručení nemáte přihlášené?
Nac stahovat kalhoty, kdyz brod je jeste daleko?Zdravim, pokud mate v ruce smlouvu podepsanou obema stranami a pripadne i svedky tak jste rozhodne majitelem auta Vy.Kazdopadne bych nevahal jit na Inspektorat a nechal prepsat majitele v TP.Pokud ho nemate, jak pisete, muze si DI vyzadat dotycny TP ci dalsi podklady primo od prodavajiciho.
Majitelem vozidla z hlediska správních orgánů je původní majitel.Pokud by vozidlo bylo účastníkem nehody,asi by se zlobil,protože dnes je zodpovědnost na něm.Také s pojistkou je problém,bez techničáku s převodem je povinnost platit pojistku na něm.Sankce taktéž,pokud od doby prodeje nebyla pojistka zaplacena.On udělal velkou chybu,že auto při prodeji okamžitě nepřevedl.
JABRAKA
Majitelem je ten, kdo předmět zákoným způsobem nabyl a převzal. Odpovědný za způsobení nehody je téměř vždy řidič,případně provozovatel, majitel však nikoli. Smlouvu o zák.pojištění je povinen uzavřít vlastník vozidla a řidič je povinen tuto skutečnost prokázat předepsaným způsobem,pokud je kontrolován během jízdy. Jinak (u vozidla zaparkovaného) je toto povinen prokazovat provozovatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.