Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám Octavia II 2005 1.9 Tdi ..
A měl bych dotaz..
Sešlápnu spojku, zařadím zpátečku a když ji tam dávám, tak to jakoby zachrčí, spojku furt držím, zpátečku vytáhnu a dám ji tam znovu a jde tam v pohodě bez chrčení. Ale když spojku pustím a znovu sešlápnu, tak stejný problém. Bude to spojkou? Díky
To není problém, to je vlastnost. Zpátečka u Oktávky (a nejen u ní) totiž nemá synchronizaci a má kola s přímými zuby. Takže lehké zachrčení je normální a když ji tam "narveš" rychle, tak tak převodovka až "zařve"!
Řaď zpátečku s citem a na lehké "zachrčení" zapomeň, nevšímej si ho.
satame, v životě mi zpátečka nikdy nezahrčela ani na starých autech. Jen v případě, že jsem pustil brzdu a při sešlápnutí spojky se mi auto rozjíždělo z mírného kopečka. Jinak pokud auto stálo vklidu a spojka fungovala, tak nikdy zpátečka nezahrčela a pokud nešla, tak stačilo v neutrálu spojku pustit a pokus opakovat. Ovšem bez pazvuků. Takže si dovoluji tvrdit, že to normální není a souhlasím, že většina převodovek nemá synchronizaci.
Nevím, jak u Octávky výjimka, ale u jiných aut to normální určitě není. Řadíte okamžitě po sešlápnutí? Zkuste mezi sešlápnutím spojky a řazením chvíli počkat (vteřinu, či dvě). Pokud to ani pak nejde plynule a bez jakéhékoliv zvuku, je něco špatně se spojkou (lepí lamela). Ostatním kvaltům to nevadí, synchrony to srovnají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.