Nejste přihlášen/a.
Někdy v lednu bych si chtěla pořídit nové popř.předváděcí auto do cca 300 tisíc kč.Ale stále se rozhoduji jaké.Každý mi tvrdí něco jiného.Chtěla jsem Fábii ale ta je za ty pebníze bez výbavy.Líbí se mi Toyota Yaris,samozřejmě Renault Captur,Clio ,to jsou vzhledově nádherná auta s plnou výbavou aale všichni říkají "francouze nebrat"...Takže tím pádem asi ani CitroenC3..Každopádně chci auto na benzín,bez automatu...
Co by jste jmi poradili,jaké auto by jste si vybrali vy?
Díky za každou radu..
Hlavně bych neposlouchal nějaký řeči, tohle auto si kup a tohle si nekupuj. Jsou to tvoje peníze a kup si za ně to, co se ti líbí. Ať si každej říká co chce.
Pár prvků výbavy je u novějších aut ke vzteku, ale ekoteroristi dokážou prosadit jakýkoliv nesmysl. Takže Start-stop a kontrolu tlaku v pneumatikách má zcela zbytečně každý auto. Ovšem ji fůra jiných věcí, který jsou super a člověka za volantem potěší. Osobně bych nekoupil auto bez vyhřevanejch sedaček, výhřev předního skla taky nemá chybu a tak bych mohl pokračovat.
Samozřejmě, vše se může pokazit, ale přeci kvůli možný poruše výhřevu sedaček nebudu v zimě sedět na studeným. navíc od té doby co si celou zimu topím nemám bolesti zad.
auto si vybírám podle sebe, ne podle toho co kdo říká...výbava nejezdí, nepotřebujete víc než posilovač řízení a klimatizaci, bohužel dnes je jiný problém, výbavy je nadbytek a převažuje ta nechtěná, jako start - stop systém, TPC (programovatelné ventilky pneumatikl s čipem) a další vychytávky...)
pokud fabii, tak tu nejjednodušší 1.0 MPI raději novou...výhodou je rozvodoý řemen a jendoduchý motor, nevýhodou slabší dynamika...
renaulty nechce nikdo opravovat, yaris je sice super ale cena dílů násobná ve srovnání s fobií
v každém případě by to mělo být auto s jasným původem a v dobrém technickém stavu
doporučuji nešetřit, kouopit si nové auto...nezapomínejte že korejec nebízí u kie 5-letou záruku, před jejím vypršením bych auto prodal a pořídil jiné nové
Já teda nevím, ale 1.0 mpi bych si koupil maximálně jako jeté, pokud bych potřeboval auto na ježdění do obchodu a zpět. Třeba na dálnici, ve více lidech a mírném kopečku člověk musí jít pomale tlačit.
V tomhle cenovém rozpětí bych se díval po Kia, Hyindai.
tazatelka neuvedla, že potřebuje velké pohodlné manažerské auto k ježdění pod dálnici, na superba, passata nebo mondeo 300 tis nestačí
já bych si 1.0 MPI také nekoupil na dojíždění na chalupu nebo na dovolenou, ale na nákupy a 5km do práce pro jednoho to stačí
predváděčka nebo ojetina je sice levnější ale když se den po záruce vysype spojka a 2 dny poté převodovka, potěší to
Děkuji za odpovědi.Mě se líbí a prý je to držák Suzuki Ignis,nebo Opel Crossland x...?
Budu ráda za každou odpověď.Je mi jasné,že by člověk měl spíš koukat na motor a spotřebu...
No a také bych raději auto,kde se dá vypnout start stop systém...
nejlepší je obrátit se na majitele vozů co se Vám líbi-jaké s nima mají zkušenosti.Zde jsou někteří lidé (z nicž mnozí to mají od JPP) zaujatí prot třeba francouzům a japoncům!Druzí zase velcí obhájci koncernu ... a nic jiného než Škoda,VW a Audi neexistuje...
množná zbytečně cílíte na auto, plné nadbytečné a nepotřebné výbavy, které je zkonstruováno jako spotřební materiál, který se dá pár let po záruce k ekolikvidaci...na běžné ježdění stačí ojetá II Fabie s motorem 1.4 16V bez systému TPC, bez systému stop-start...z té částky vám zůstane ještě hodně na servis, případné opravy, na benzin a několik dovolených
Asi záleží jak co a jak od koho. Když nevadí, že se autem mohly vozit desítky lidí, každý s jiným stylem řízení, každý s jinak agresivním potem (vzhledem k tomu, že volanty se potahují jen nějakou koženkou, která sama o sobě moc nevydrží) a každý si to auto chce co nejvíce osahat a vyzkoušet, co dovede. Například po tom, co jsem viděl jistého prodejce Hyundai trápit skoro novou předváděčku i30N Performance, bych si koupi takového auta hodně rychle rozmyslel.
"předváděčky" zničí novináři /pár jsem jich po těch jejich testech viděl/ předváděčka v autosalonu najede za rok max 1000km, a to už má kupce. Zákazník "objede salon" a prodejce sedí vedle něj, mimo jiné je téměř pořád umyté, nalěštěné, na rozdíl od nových vozu co stojí pul roku někde v kopřivách.
Takže samé krátké popojíždění, ve většině případů žádné zahřívání, každý samozřejmě zkouší co auto umí. Někdo to drží střídmě, ale už jsem zažil i prodejce, co vybízeli k pořádnému "davaj" za studena. Nehledě na to, že sami motor ráno za mrazu zahřívali omezovačem, protože je to rychlejší. Je to prostě jak kde. A ty auta, co mají najeto pár stovek km a lak vypadá jako po pěti letech, protože se to nonstop pigluje, to taky není zrovna výhra.
Díky za názory...Budu s tím jezdit dost ,jak do práce,tak K.Vary-Praha pravidelně,malé auto nechci,raději menší SUV,no uvídíme.Taky to nechci moooc přetechnizované,odejde jedna věc a už se to po...celé..Mám na to ještě cca pů roku...tak klidně můžete psát své názory.Třeba teď jsem se dočetla.že ten malý Suzuki docela dost žere,jako prý Renault Capture,který se mi zrovna dost líbil..
Jsem nějak zmaten..
Chcete auto do 300tis.
Nechcete malé auto, ale spíše SUV.
A líbí se Vám Captur, Yaris, Clio...a C3.
U žen je toto normální..ano, vím.
Ale zkuste si to trochu ujasnit.
Psala jsem co se mi líbí vzhledově ,ale raději bych SUV nebo trochu větší - vyšší auto.Určitě ne Hyundai i10 apod.SUV je můj sen,ale do toho se asi finančně nevejdu.Nanejvýš tak do 350 tisíc...
Tím Citroenem jsem myslela třeba tento:
nevypadá tak malý.
Při troše štěstí někde kolem 350tis seženete P2008:
A to je také hezké auto..nejen na fotografii, ale i v reálu.
A ta oranžová metalíza je "základní"barva bez příplatku.
martincakl: Ten Peugeot 2008 je úžasný! Podívám se...
kuky: Ráda bych se v tom Capturu svezla.Četla jsem to v nějaké recenci v novinách ,že "žere" 8 litrů ,někde to najdu.Ale vhledově vypadá krásně.Jen dají se vypnout start-stop systém a kontrola pneu a pod.?kdyby mi to stále pípalo,že se mu něco nelíbí,tak jsem z toho nervozní.Stačí moje nová autokamera,ta mě upozornuje kromě radarů i na jízdní pruhy,blížící se auto...a to stačí
wanesa: Ano, je krásný. A motor 1,2 je také velmi dobrý. Já mám tedy P3008 a 1,5HDi, ale jeden známý s tou 1,2 benzínem (ta silnější 96kW verze) jezdí delší trasy (vč. dálnic) za 6,3 l/100km (v P3008, takže v P2008 by měla být spotřeba ještě o něco nižší).
Co byste poradili? Jaké auto byste si vybrali? Žádné, auto leze děsně do peněz, údržba, pojistky, benzín... jedině vlak a bus, tak to řeším já... Pro jednoho to není ekonomicky zajímavá investice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.