Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto vybrat?

Od: wanesa* odpovědí: 36 změna:

Někdy v lednu bych si chtěla pořídit nové popř.předváděcí auto do cca 300 tisíc kč.Ale stále se rozhoduji jaké.Každý mi tvrdí něco jiného.Chtěla jsem Fábii ale ta je za ty pebníze bez výbavy.Líbí se mi Toyota Yaris,samozřejmě Renault Captur,Clio ,to jsou vzhledově nádherná auta s plnou výbavou aale všichni říkají "francouze nebrat"...Takže tím pádem asi ani CitroenC3..:(Každopádně chci auto na benzín,bez automatu...

Co by jste jmi poradili,jaké auto by jste si vybrali vy?

Díky za každou radu..

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

feka
hodnocení

8x

Obecně "francouze nebrat" je nesmysl, ty nejvíc problematické modely Renaultu jsou dneska kolem 20 let staré.

Úplně špatné není ani jedno, záleží co se líbí a co ne. Osobně se mi nejvíc zamlouvá C3.

hodnocení

2x

Peugeot 208.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

tak dneska to je hlavne o tom na jaky kousek clovek trefi, jestli francouz nebo skoda je fuk

pak taky jaky pristup ma autorizovany servis ktery mas pobliz, kdyz budes reklamovat tak hlavne zalezi na technikovi ktery to s tebou bude resit a sepisovat

lee*
hodnocení

2x
Mohla byste doplnit jak a kde s tím budete jezdit? Kolik km, dálnice, okresky, dovča někam k moři, dítě, pes...? Jinak mně se hodně líbí Suzuki Swift. Onehdá jsem viděla Kiu Stonic, myslím, že je tedy trošku dražší, asi 350, nebo se mi líbí i30 fastback. Také dobře vypadá P208, někdo už ho tu zmiňoval. Jestli chcete malinké auto, tak moc chválili i10, ten nový, že to má bohatou výbavu. Na mně už je to tedy moc malé. U výbavy si řeknete, co k něčemu potřebujete. Já jezdím fakt hodně a vlastně mi stačí rádio, posilovač a klima. Dobré je zabudované HF. Vyhřívaná zrcátka ocením, ale můžu žít bez nich. Vyhřívané čelní sklo mám, ale taky úplně nepotřebuji (stejně škrábu zbytek). Navigaci používám v tel můžu si vybrat tu co mi vyhovuje. Vyhřívané sedačky jsou někdy příjemné ale léta jsem žila bez nich. Asistent rozjezdu do kopce, asistent řazení a bla bla bla.. nevím no. Dělá to z řidičů spíš pitomce. Zadní senzory ok, člověk se vmáčkne tam kam si bez nich netroufne. Na ježdění do práce je to jen hromada nesmyslů co se může pokazit
motak
Taky bych nebyl takový staroba jako jeden rádce. Ano pokud jezdit akorát ve čtvrtek ráno do Kauflandu,tak mu 1.0 Fabia bez výbavy bude stačit.
Vyhřívané zrcátka povazuju za samozřejmost, vyhrivane sedadla byt nemusí, nejsou dobry na hemeroidy :) Spis vyhřívaný volant bych v zimě ocenil. Vyhřívané sklo dobry, hlavne když prší,okno se mlzi a nejde moc otevrit okna. Stačí zapnout vyhřívání místo klimy.
BT handsfree bych dal jako povinnost. Parkovací senzory super, asistent rozjezdu do kopce je pohodlný.
A jsem u posledního auta rad za adaptivní tempomat(ac sem to dřív považoval za zbytecnost), na okresky paráda, nastavite rychlost a jedete,žádné zrychlování brzdění podle toho jakou má ten před vámi náladu. A oproti normálnímu tempomatu brzdí z kopce,kdy to motor neubrzdi. A taky mi už párkrát pomohl, treba kdyz ve 130 na dálnici někdo v levém o par aut predemnou zastavil. Tempomat zareagoval dřív,začal brzdit a natlakoval brzdy,takže brzdite hned naplno.
lee*
@motak Nejpodstatnější je, kde a jak to bude jezdit. Mám služebního passata, jezdím okolo 70tis za rok a mám tam těhle p@čovinek tolik, že snad ani nevím na co všechny jsou. Ale při tomhle ježdění fakt umím ocenit i to co nepotřebuju a je to jen pro pohodlí. No a pak mám doma Micru. Bylo to moje první auto co jsem dostala od našich když jsem udělala papíry. Vozíme v tom psa. Nemá to nic než ten posilovač. Auto je to malý, ve městě se všude vmáčknu. A upřímně - pokud bych nejezdila tyhle služební štreky a měla to jen na svůj přesun 3km do krámu, 10min do práce (prostě takový to ježdění okolo komína co dělá spousta ženských) a manžel by měl nějaký normální auto na delší cesty, tak by mi tenhle absolutně nevybavenej prcek stačil. Mně třeba přijde fakt škoda peněz koupit za 300tis nový auto a jezdit s tím tyhle krátko trasy, třeba 8tis ročně. Pro mě jsou to vyhozený peníze jen za něco, co je hezký.

hodnocení

2x

Hlavně bych neposlouchal nějaký řeči, tohle auto si kup a tohle si nekupuj. Jsou to tvoje peníze a kup si za ně to, co se ti líbí. Ať si každej říká co chce.

Pár prvků výbavy je u novějších aut ke vzteku, ale ekoteroristi dokážou prosadit jakýkoliv nesmysl. Takže Start-stop a kontrolu tlaku v pneumatikách má zcela zbytečně každý auto. Ovšem ji fůra jiných věcí, který jsou super a člověka za volantem potěší. Osobně bych nekoupil auto bez vyhřevanejch sedaček, výhřev předního skla taky nemá chybu a tak bych mohl pokračovat.

Samozřejmě, vše se může pokazit, ale přeci kvůli možný poruše výhřevu sedaček nebudu v zimě sedět na studeným. navíc od té doby co si celou zimu topím nemám bolesti zad.

xenofob
hodnocení

0x

auto si vybírám podle sebe, ne podle toho co kdo říká...výbava nejezdí, nepotřebujete víc než posilovač řízení a klimatizaci, bohužel dnes je jiný problém, výbavy je nadbytek a převažuje ta nechtěná, jako start - stop systém, TPC (programovatelné ventilky pneumatikl s čipem) a další vychytávky...)

pokud fabii, tak tu nejjednodušší 1.0 MPI raději novou...výhodou je rozvodoý řemen a jendoduchý motor, nevýhodou slabší dynamika...

renaulty nechce nikdo opravovat, yaris je sice super ale cena dílů násobná ve srovnání s fobií

v každém případě by to mělo být auto s jasným původem a v dobrém technickém stavu

doporučuji nešetřit, kouopit si nové auto...nezapomínejte že korejec nebízí u kie 5-letou záruku, před jejím vypršením bych auto prodal a pořídil jiné nové

nox®

Já teda nevím, ale 1.0 mpi bych si koupil maximálně jako jeté, pokud bych potřeboval auto na ježdění do obchodu a zpět. Třeba na dálnici, ve více lidech a mírném kopečku člověk musí jít pomale tlačit.

V tomhle cenovém rozpětí bych se díval po Kia, Hyindai.

xenofob

tazatelka neuvedla, že potřebuje velké pohodlné manažerské auto k ježdění pod dálnici, na superba, passata nebo mondeo 300 tis nestačí

já bych si 1.0 MPI také nekoupil na dojíždění na chalupu nebo na dovolenou, ale na nákupy a 5km do práce pro jednoho to stačí

predváděčka nebo ojetina je sice levnější ale když se den po záruce vysype spojka a 2 dny poté převodovka, potěší to

007cz

Kia má zaruku 7 roků.

wanesa*
hodnocení

Děkuji za odpovědi.Mě se líbí a prý je to držák Suzuki Ignis,nebo Opel Crossland x...?

Budu ráda za každou odpověď.Je mi jasné,že by člověk měl spíš koukat na motor a spotřebu...

No a také bych raději auto,kde se dá vypnout start stop systém...

nejlepší je obrátit se na majitele vozů co se Vám líbi-jaké s nima mají zkušenosti.Zde jsou někteří lidé (z nicž mnozí to mají od JPP) zaujatí prot třeba francouzům a japoncům!Druzí zase velcí obhájci koncernu ... a nic jiného než Škoda,VW a Audi neexistuje...

xenofob

množná zbytečně cílíte na auto, plné nadbytečné a nepotřebné výbavy, které je zkonstruováno jako spotřební materiál, který se dá pár let po záruce k ekolikvidaci...na běžné ježdění stačí ojetá II Fabie s motorem 1.4 16V bez systému TPC, bez systému stop-start...z té částky vám zůstane ještě hodně na servis, případné opravy, na benzin a několik dovolených

michalverner
hodnocení

0x

Předváděcí alias zhuntované.

007cz

Hloupost, proč je zhuntované?

nox®

Asi záleží jak co a jak od koho. Když nevadí, že se autem mohly vozit desítky lidí, každý s jiným stylem řízení, každý s jinak agresivním potem (vzhledem k tomu, že volanty se potahují jen nějakou koženkou, která sama o sobě moc nevydrží) a každý si to auto chce co nejvíce osahat a vyzkoušet, co dovede. Například po tom, co jsem viděl jistého prodejce Hyundai trápit skoro novou předváděčku i30N Performance, bych si koupi takového auta hodně rychle rozmyslel.

007cz

"předváděčky" zničí novináři /pár jsem jich po těch jejich testech viděl/ předváděčka v autosalonu najede za rok max 1000km, a to už má kupce. Zákazník "objede salon" a prodejce sedí vedle něj, mimo jiné je téměř pořád umyté, nalěštěné, na rozdíl od nových vozu co stojí pul roku někde v kopřivách.

nox®

Takže samé krátké popojíždění, ve většině případů žádné zahřívání, každý samozřejmě zkouší co auto umí. Někdo to drží střídmě, ale už jsem zažil i prodejce, co vybízeli k pořádnému "davaj" za studena. Nehledě na to, že sami motor ráno za mrazu zahřívali omezovačem, protože je to rychlejší. Je to prostě jak kde. A ty auta, co mají najeto pár stovek km a lak vypadá jako po pěti letech, protože se to nonstop pigluje, to taky není zrovna výhra.

007cz

Někdo vidí sklenici poloplnou a někdo ji chce videt poloprazdnou.

wanesa*
hodnocení

Díky za názory...Budu s tím jezdit dost ,jak do práce,tak K.Vary-Praha pravidelně,malé auto nechci,raději menší SUV,no uvídíme.Taky to nechci moooc přetechnizované,odejde jedna věc a už se to po...celé..Mám na to ještě cca pů roku...tak klidně můžete psát své názory.Třeba teď jsem se dočetla.že ten malý Suzuki docela dost žere,jako prý Renault Capture,který se mi zrovna dost líbil..:(

Jsem nějak zmaten..

Chcete auto do 300tis.

Nechcete malé auto, ale spíše SUV.

A líbí se Vám Captur, Yaris, Clio...a C3.

U žen je toto normální..ano, vím.

Ale zkuste si to trochu ujasnit.

wanesa*
hodnocení

Psala jsem co se mi líbí vzhledově ,ale raději bych SUV nebo trochu větší - vyšší auto.Určitě ne Hyundai i10 apod.SUV je můj sen,ale do toho se asi finančně nevejdu.Nanejvýš tak do 350 tisíc...

Tím Citroenem jsem myslela třeba tento:

nevypadá tak malý.

skladovevozy.citroen.cz/...

Při troše štěstí někde kolem 350tis seženete P2008:

skladovevozy.peugeot.cz/...

A to je také hezké auto..nejen na fotografii, ale i v reálu.

A ta oranžová metalíza je "základní"barva bez příplatku.

Captur jezdí v benzinu za 5,5-6,5 litru v kombinaci (kdo nevěří, tomu to v reálu osobně předvedu).
Jeho nepřímovstřikové motory jsou přímo ideální na městské courání.
Spolehlivost Capturu s těmito motory je příkladná.

wanesa*
hodnocení

martincakl: Ten Peugeot 2008 je úžasný! Podívám se...

kuky: Ráda bych se v tom Capturu svezla.Četla jsem to v nějaké recenci v novinách ,že "žere" 8 litrů ,někde to najdu.Ale vhledově vypadá krásně.Jen dají se vypnout start-stop systém a kontrola pneu a pod.?kdyby mi to stále pípalo,že se mu něco nelíbí,tak jsem z toho nervozní.Stačí moje nová autokamera,ta mě upozornuje kromě radarů i na jízdní pruhy,blížící se auto...a to stačí:)

wanesa: Ano, je krásný. A motor 1,2 je také velmi dobrý. Já mám tedy P3008 a 1,5HDi, ale jeden známý s tou 1,2 benzínem (ta silnější 96kW verze) jezdí delší trasy (vč. dálnic) za 6,3 l/100km (v P3008, takže v P2008 by měla být spotřeba ještě o něco nižší).

Na vypnutí stop-start stačí dost často jen vytáhnout správnou pojistku. To větší hovadina je sledování tlaku v pneumatikách. Existují značky které to řeší porovnáváním obvodu pneumatiky (stejná kola, stejný tlak stejný počet otáček) ale není to moc rozšířené. Škoda, určitě je to lepší než nějaké ventilky na baterky.
Z cenově dostupných aut jsou dost dobré recenze na poslední facelift bžundaj I20. Z venku vypadá menší než fóbie ale vnitřní prostor je lepší a kufr stejný.
total: Tak právě Peugeot řeší tlak v pneu přes senzor ABS..a nikoliv přes ta drahá čidla..
vilik*
Ještě ke koupi Peugeotu, asi 2x ročně mívali slevy z ceníkové ceny, někdy v květnu a na podzim. Mně na tuto zlevněnou ještě "naroubovali" slevu prodejce, k tomu bylo možné přes jejich financování získat dalších asi 10 tisíc korun dolů.
Financování mají, nebo alespoň měli, trochu dražší, přes firmu Essox, na úrok 7,5 %. Nakonec jsem si tedy vypůjčil povinné minimum 20 % ceny vozu, k tomu mi nabídli slušné povinné ručení a havarijní se spoluúčastí, kterou by po dobu smluvního vztahu platil v případě nehody prodejce. Prodejce mě prosil o jediné, nedoplácet předčasně alespoň půl roku od počátku smlouvy. Na moji žádost, že nepůjde o leasing, ale o úvěr, také přistoupili, takže vůz je zapsán na mě. A samozřejmě, dostal jsem zdarma koberečky :).
Možná se podmínky trochu změnily, ale ptal bych se na všechno, nečekal bych, že mi něco nabídnou oni.
Mezi nutné výdaje počítejte zejména po dobu záruky s cca 5-6 tisíci ročně za prohlídku s výměnou oleje a filtrů. Také jsem v pneuservisu koupil druhou sadu disků a zimní pneumatiky, protože alespoň u nich, je prodej pneumatik, přezutí a uložení pneu přes sezónu oproti ceně někde v pneuservisu dražší.
A je pravda, že se hodně setkávám s názorem, že koupě francouzské značky je krok vedle, jenže většinou od lidí, kteří mají doma první fabii nebo oktu. Já osobně jsem spokojen.
Z příplatkové výbavy doporučuji alespoň zadní senzory, myslím, že se Vám vyplatí. Start stop mi vyřadili ještě před tím, než jsem od nich s autem odjel.
Já měl jedinou škodovku 120 a pak už jen samé Francouze. A rozhodně nemám pocit že bych někdy sáhl vedle. Proto se těm pověrám o mizerné kvalitě francouzských aut jen směju.

svatoslav
hodnocení

0x

Co byste poradili? Jaké auto byste si vybrali? Žádné, auto leze děsně do peněz, údržba, pojistky, benzín... jedině vlak a bus, tak to řeším já... Pro jednoho to není ekonomicky zajímavá investice...

motak
A věříte ze jsou lidé,kteří mají peníze a neřeší to? Předpokládám,že když má tazatelka peníze na opici,ma i na banány...
Navíc pokud nemáte auto na podnikání nebo veterana(potenciál veterana), tak to nikdy není investice. Koupě vysavače taky není investice...
vilik*
Jestli někdo bydlí v Praze, Pardubicích nebo v Olomouci, a jezdí jenom do centra a do Kauflandu, jistě se mu auto nevyplatí.
Bohužel jsou také lidé, kteří, ačkoliv nežijí někde mimo civilizaci, potřebují aut dokonce více. Například v naší obci je obvyklé, že auto má každý pracující občan, protože pěšky je do města daleko a autobus jezdí jen párkrát denně.
Já jsem tak zpohodlněl, že již odmítám denně chodit pěšky pět kilometrů na vlak a zpátky tahat balík mléka v náručí. A manželka si auto kvůli dětem dala jako podmínku, když jsme se sem stěhovali.
Jenže jsou lidé, kterým to prostě nevysvětlíš. A ani, když do dotazu napíšeš, že se potřebuješ dostávat z Prahy do KV. Stejně ti napíšou, že máš jít na vlak...

tresnicka*
hodnocení

0x
Říká se nebrat žádná auta jejichž jméno se vyslovuje od F, tj. Fiat, Ford, Volkswagen a všechny francouzský! :-D
radek11

To se opravdu jen říká. Jsem věrný Fordu už 18 let a vypadá to, že budu dál *palec2*, třetí auto. Nikdy mě nenechalo na holičkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma řazení v autě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]