Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 1 195/65 15R

Od: diski odpovědí: 26 změna:
Jsou tyto pneu ok na 19 kolech? Díky
Mam f1 2003 1.4mpi
doplněno 30.06.20 01:41: Tyto kola mám několik let :D dostal jsem je zadarmo a bohužel škrtaji když jsou kola na plném.. Zítra doplním co přesně mam. Přemýšlím že bych je vyměnil

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ty máš 15" gumy na 19" diskách*sok*

Tu (skoro) dvacetiletou pixlu obuj do toho co máš předepsané v ORV II. Jinak budeš k smíchu všem okolo (Fabia I a 19" kola, to vypadá jako žebřińák*haha*) a technikům TK, které z tvého "obutí" sklátí záchvat smíchu, popř. rovnou mrtvice, a snadným terčem policajtů, kteří si na tobě dobře vydělají.

doplněno 30.06.20 16:58:

Takže ne 19", ale 15". Na ráfky uvedených parametrů jsou doporučené pneu 185/65R15. Jelikož tam máš pneu o 1cm širší, může to klidně způsobovat v plném rejdu škrtání pneu o karoserii. Řešením je použít pneu správného rozměru.

hodnocení

0x
Devatenáctky na fobii? Bodejť by neškrtaly jestli tam patří patnáctky.

hodnocení

0x
Fabie a 19ky určitě ne
Ten rozměr 195-65-15 Je určenej pro oktavie
Rozměr kol kterej patří na tvou fabii najdeš ve velkým techničáku

hodnocení

0x

19" disky a 15" pneu? to obouval nějaký kouzelník?

195-65-15 se dá použít na Fabii i na Oktávku

xenofob
hodnocení

0x

na Fabii patří jen to, co je výsledkem schvalovacího procesu...to je vytištěno na zadní straěn tp

krtek6
hodnocení

0x

ty jsi dobrý éro...já tam mám 17ky" a to je už na hraně...

rafki
hodnocení

Ráfky jsou to tyto autokelly.cz/...
A pneu 195/65 15R
Je to ok? Nebo aspoň ty ráfky a co na ty ráfky osadit, letní pneu.
Děkuji
janh*
Co máš napsáno ve velkém techničáku...?
rafki
hodnocení

Vecer se mrknu :D
Nechce se mi kupovat nové pneu a na stránkách autokelly píšou cosi, že ty ráfky nejsou na fabii a ja vůbec ani nevím jaký mam brzdove kotouče, snad není nájem problém. S těma kolama jsem ujel 3tis km a jako asi pohoda

Ty disky jsou širší, než mají být disky na fabii. Ovšem to může být problém pouze na TK, pokud to technik zjistí. Jinak to nemůže způsobovat to škrtání pneu o karoserii a ty disky na fabii normálně pasujou.

rafki
hodnocení

Takže ty disky si mužů nechat jo. Na další léto koupím tedy nové pneu a obuji to :) pneu sou z roku 12 stejně. Díky moc
Nebo ještě šance že bych prodal celé kola a koupil něco jiného no

tycoon*
hodnocení

0x

Na jedničkouvou Fabii jsou pro 15" kola povoleny následující rozměry: Ráfek 6Jx15 ET43, přičemž na něm můžou být pneumatiky 195/50 R15 a 185/55 R15.

Lze použít i ráfek z jedničkové Oktávky, ten má 6Jx15 ET38 a v podběhu sedí dokonce lépe než ten ET43. Ale samozřejmě na něm nemůžou být ty balónové pneumatiky 195/65 R15, to se tam prostě nevleze.

Největší povolený rozměr kol pro Fabii je 16" s rozměrem 6,5Jx16 ET42 s pneumatikou 205/45 R16.

V každém případ platí, že rozhodují daje v TP. Pokud do TP vašeho auta některý rozměr nezapsali, tak byste ho neměl používat.

rafki

Díky za informace pane :)
Takže když budu mít ten ráfek 6.5J x 15palcu a dám tam 195/55 R15 (Nebo nějaké doporučení co je vhodné na tyto kola v odkazu autokelly.cz/... a na fabii 1 jako letní pneu), tak by to šlo žejo a bude to lepší a nejspíš to nebude na plnej rejt drhnout(drhne mi to teď jen na plnej rejt, což by asi vadit ani nemělo protože nikdy to na plnej ani nedávám..) Díky

rafki
hodnocení

Nejsem si jistý jestli to jsou 15 nebo 16. Měřil jsem to metrem a mají 41.4cm tak.
janh*
Tak to už mám dost...
Otevřel jsi ten techničák?
rafki
hodnocení

Nejsou tam napsané, jen původní
rafki
hodnocení

Promin :D auto jsem dostal a koukam na ty pneu a pak najdu ráfky no. Těch 41.4 by mělo být 15palcu ne, jako ráfek? Zajímá mě, jestli si ty ráfky mohu nechat a další léto tam osadit něco jiného, jsou pěkné celkem. Akorát škoda té šířky 6.5J no. Mohli být 6.
rafki

Prý to nejde použít s brdz.kotouči 288mm a já je mám :D Co se může stát?

janh*
Můžeš nám laskavě napsat hodnoty disku a pneu z velkého techničáku...?!

Jak vidno, nemůže*zed*

rafki
hodnocení

0x

Tak večer dopíšu :D nemám u sebe :(

tycoon*

1) Pokud to má 41 cm, tak to budou asi 16" kola. Správný rozměr je 6,5Jx16 ET42 s pneumatikou 205/45 R16. Tato kobinaci už praktickykompletně zaplňuje podběhy, takže je nutno hlídat i tu hodnotu ET, aby to neškrtalo, A stejně tak tam nemůže být pneumatiky s vysokým profilem.

2) Pokud to jsou 15", tak tam patří 195/50 R15, nebo 185/55 R15. Ale nikoliv 195/55 R15.

3) Pokud tam někdo dal 288" brzdiče (dávaly se do Fabií s dvoulitrem a do verze RS), tak hlavní omezení je, že tam nejdou dát 14" kola, které obouvá naprosta většina Fabií se slabšími motory.

rafki
hodnocení

V TP je:
5Jx14 et35, 165/70 r14 81t
To mám na zimu, mám pocit(muzu mrknout do garaze). Sorry jsem byl zmatenej a teď jsem to už pochytil trochu :D nikdy jsem se nezajímal o auta a pneu už vůbec.
Ty kola jsou nejspíš 15, jako doufám. 41,4 měří rafek celej jakoby měřil jsem to když byl obutej do pneu.
10 let se jezdí s kolama co nejsou v TP no, asi nebyl důvod to tam dávat.
rafki
hodnocení

EDIT: tak na zimu mám autokelly.cz/...
S 165/70 pneu
janh*
No vidíš,tyto hodnoty tam můžeš mít...pokuď chceš jiné hodnoty,musíš si je nechat zapsat s typovým listem výrobce pneu(disků) nebo vyjádření Škodovky.

rafki
hodnocení

Ale muuzu :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]