Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co je a tom pravda že jde odložt návštěva STK o 7. měsícu díky CORONE
moc informaci není?
Informací je dost, ale ne každý to umí najít. Vy jste odpověď našel a již víte, že máte pravdu.
Ano, je to tak, technická se prodlužuje, i když některé státy tuto vyjímku odmítli a můžete mít problém na cizím území. Osobně nevidím důvod odkládat technickou.
Pokud končí TK v době 1.2.-31.8., prodlužuje se o 7 měsíců (od data původního konce). Ale odborníci prý radí kontrolu neodkládat, asi jednak kvůli kontrole vozu ale hlavně aby pak nebyl nával...
Marcel5 má pravdu, legislativně zcela vpořádku. Pokud se týká STK v našem okolí, všechny fungovaly. Když jsem si to přečetl, trochu jsem zapřemýšlel a něco mne napadlo. Ale teď čistě teoreticky. Jestliže zítra ve svém autě, které mělo mít v této době STK a u tebe nebyl problém na STK dojet způsobíš nehodu kvůli technické závadě, může to být zajímavý právní problém. Třeba shnilé brzdové trubky (neshnijí za den) a ty je na křižovatce "prošlápneš" a "zboříš" zadek u auta za mega. Poškozený si vezme dobrého právníka a znalce a podá na tebe žalobu o náhradu škody, bez ohledu na to co EU vymyslela. Buď ji soud odmítne a nebo ji bude projednávat a první řadě bude zkoumat, zda situace kolem koronaviru ti nedovolila na STK dojet, kde se by závada měla objevit a tím pádem škodě na druhém autě předejít. V tomto sporu je důkazní břemeno na tobě. Není to odpověď na dotaz, pouze myšlenka, kterou jsem si dovolil prezentovat a teoreticky by mohla ( jsme v české kotlině) nastat a pěkně ti "zatopit". Takže bych s kontrolou neotálel.
Jen spekulace, nikoliv právní pravda. Kdo je zodpovědný za vozidlo? STK, nebo vlastník vozidla. Svádět vinu, za zanedbanou údržbu na STK je přeci nesmysl, ale klidně to můžete zkoušet.
To nařízení si může každý přečíst, včetně zaměstnanců STK. Pokud se 22 vlád rozhodlo nařízení neaplikovat, bylo to odůvodněno skutečností, že mnohé vlády už přijaly v této souvislosti vlastní - národní opatření. EU od února spinkala a probrala se až v květnu, v té době už měl téměř každý národní stát vlastní opatření.
Navíc je v nařízení uvedeno, že pokud se nějaký stát rozhodne tento postup aplikovat, musí to všechny ostatní ČS akceptovat...
Jde jen o administrativní opatření, pokud jde o přístup pojištoven při dopravní nehodě, musely by prokázat špatný technický stav a souvislost s dopravní nešhodou...platilo tom před nařízením a bude to tak i po nařízení...tady jde o technickou způsobilost dokládanou vylepenímm kontrolní známky...s vylepenou i s nevylepeenou konrolní známkou může nastat situace, že při silniční technické kontrole odebere policista řidiči malý TP kvůli nějaké závadě .
informaci je dost
je to tak, EU vymyslela dalsi blbost, drtiva vetsina STK jela maximalne v omezenem provozu ale jela, takze nebyl problem udelat ek + tk, ti blbci zas jen podporili to ze pribude vraku na cestach, nastesti to nektere staty odmitly a takovy vylet do zahranici se muze prodrazit
to je nařízeni pro celou EU, tedy pro 28 států...koronavir v EU působil různě...někde STK nejela a ulice byly plné polistů a vojáků dohlížejících aby se zbytečně nevycházelo...-a nefungovalo NIC...takže se hodně lidí na STK nedostalo...
Ale nebyla povinost států toto nařízení aplikovat, takže to nakonec v platnost uvedlo asi jen 6 států včetně ČR. Naštestí při cestě do zahraničí se na vozidlo vztahuje nařízení platné ve státě kde je vozidlo registrované. Jen asi bude možná trochu složité to někde na cestě tomu cizímu policajtovi vysvětlit pokud to nebude znát.
v CR jsou v letní sezone na STK neustálé fronty a lidé si kvůli návštevě stk často musí vzít dovolenou...proto každý čech který neprodávvá auta a není proto na stk v inventáři prodloužení o 7 měsíců uvítá...
my byli vcera na zmrzlinu a taky tam byla fronta , jak to mam resit?
fronty tam jsou kazdy rok a koronavir nema s frontou nic spolecneho
To já vím, proto jsem mu to vysvětlil. Na Vás jsem reagoval, páč jste napsal, že je to "EU vymyslela dalsi blbost, drtiva vetsina STK jela maximalne v omezenem provozu ale jela"
Tím jsem chtěl sdělit, ře my nejsme celá Evropa.
STK možná jela, ale autoservisy nejely, takže nebylo vždy možné auto na technickou dokonale připravit, což není omluva, jen konstatování
ale autoservisy nejely,
ale kdepak nepracovali mechanici? Páč já měl auto v opravě a bez problému. A že jsem jich viděl více pracovat, páč kolem jezdím denně.
což není omluva,
ale jen pouhá výmluva
theofil proc by nejely? ani pul dne jsme nemeli zavreno, kdo mel zavrene zavrel dobrovolne
Milane, stále jezdí lidi třeba v Fabiích 1. gen, kde žárovky odchází. Světlomety zašlé, že nesvítí, jak mají (oslňují jak mlhovky), žárovky v blinkrech svítí místo oranžově bíle, protože se Osramy a jiné laciné loupou (třeba Philipsky se neloupají), dál hodně lidem nefunguje zadní stěrač nebo chybí či tečou olejové vany nebo převodovky (stačí se kouknout na parkoviště). Nemluvě o zhnilých výfukách (ale to už jsou muzejní kusy na vrakáč).
Jet bezhlavě na STK aniž bych auto před tím sám neprohlédl je dle mého vyhazování peněz za opakovačku. Samosebou u nového auta do cca 6 let není co řešit.
Teď je situace, že málokdo si bude kupovat nové auto, takže dát dokupy staré je více aktuální. Navíc se tu bavíme o tom, zda zkontrolovat a nebo přímo naslepo jet na TK.
Jen názor .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.