Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám auto, které už nějakou dobu nepoužívám a teď jsem se rozhodl jej prodat. Naneštěstí mi v něm klekla baterie, takže jdu kupovat novou a vzhledem k tomu plánovanému prodeji bych rád ušetřil a místo nové koupil nějakou použitou. Nabízí se otázka, jak při koupi poznat, že aspoň chvíli vydrží a taky během týdne, dvou, neodejde? Napadlo mě, že bych ji hned při koupi podrobil zátěžovému testu a zkusil třeba 4x-5x po sobě nastartovat a pokud by to dala, tak že by ještě nějakou dobu měla vydržet. Je to dobrý nápad? A pokud ne, jak lépe to řešit? Díky
PS rady typu nešetři a kup novou, kupující to ocení, jsou mi k ničemu.
Na pklně nabitou baterii připojím autožárovku.Změřím odběr v A,a dobrá baterie podle kapacity bude svítit:Naměřím odběr 5 A ,kapacita 50 Ah bude svítit 10 hodin.Pokud bude svítit jen 5 hod,pak je jen 50%ní.Vystačite s matikou třetí třídy.
JABRAKA
Asi bych to zkusil 4x-5x nastartovat, pokud to prodávající dovolí... Neboť čekat 10hodin je moc, 4xH4 je už velká investice...
Asi nejlepší by bylo a to zcela bez nákladů, nastarovat na kabely (třeba i půjčené) a prodat to nastartovaný, tak pár minut před prodejem, předpokládám, že tam nebude ani moc paliva... Ale samozřejmě bych to kupujícímu sdělil dopředu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.