Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Servo kapalina místo brzdové?

Od: chyba odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, stal se mi takový blbý přehmat, doléval jsem zhruba 50 - 100 ml kapaliny do brzdové nádobky s brzdovou kapalinou a omylem jsem tam dolil těch 50 - 100 ml hydraulické kapaliny do serva a už s tím najel cca 50 km, než jsem si to pak zpětně uvědomil... je to hloupé, ale stalo se, co teď? Vylít, vyměnit komplet? je to velký přůšvih?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Raději komplet vyměnit. Tím dolitím jsi podstatně změnil hlavně tepelné vlastnosti původní brzdové kapaliny a není vyločené selhání brzd z důvodu varu té směsi.

hodnocení

0x
Souhlas s kolegou vyměnit
sundal bych nadobku tu vylil vyčistil a nalil bych novou kapalinu pak to komplet odvzdušnil

hodnocení

0x

Jak píšou, vyměnit. Proč jsi vlastně doléval - ausgerechnet tolik - brzdovku?

doplněno 28.06.20 11:40:

To, že to kopíruje rysku minima, je znak, že už budou pomalu sjeté destičky, nikoli signál k dolití. Až se budou ty destičky měnit, tak to vyteče horem.
Pokud není na brzdách závada, únik brzdovky, tak se nedolévá.
Odsát znehodnocenou kapalinu z nádobky nestačí, je potřeba ji vyhnat i z trubiček a pracovních válečků.

chyba
hodnocení

Všiml jsem si, že hladina již kopíruje rysku minima, tak jsem dolil a jel a až po návratu zjistil, že jsem dolil servoolej, místo brzdovky... Nádobku jsem vylil do 1.5 l pet láhve a od shora se oddělila zhruba 1 cm silná vrstva servooleje. Nalil jsem novou brzdovku a snad to bude ok?

Servo kapalina místo brzdové?

Jsou to brzdy! Při jejich selhání vinou vadné brzdové kapaliny (nikdy nevíš, kam až se ten "sajrajt" dostal) je v reálném ohrožení život řidiče i celé osádky vozidla!

Já bych s výměnou neváhal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]