Dobrý den mám škodu octaviu 1 s motorem 1.9 tdi 81kw a mám pocit, že bude asi problém se spojkou protože dnes jsem se chtěl rozběhnout do kopce na prvním rychlostním stupni, když v tom vyskočily jen otáčky ale rychlost se nijak nezvyšovala a následně auto vypnulo. Takto se to v těch 2 minutách zopakovalo asi 4 krát dokud jsem se konečně rozjel. Po tomto zážitku mám pocit kopání do spojky při sešlápnutím a zároveň jsem cítil spálený zápach uvnitř i venku auta. Nevíte co to opravdu je a pokud je to opravdu ta spojka kde bude přesně problém? Bude třeba měnit celou spojku nebo jen část která ji tvoří? Za odpovědi předem děkuji.
Problém může nastat v okamžiku, kdy to příslušný servis nebude chtít udělat z vlastních dílů majitele
petrzlen*
no pěkně horší je, že to auto jsem dnes koupil a jako student jednoduše nemám dost financí to udělat hned alespoň mám známého automechanika tak doufám, že něco málo na tom ušetřím samozřejmě děkuji za odpovědi
Tak to dopadá, když dáš na radu... Kup Oktávku je to koncern to jsou nejlepší auta. Kdybys koupil Citroena nebo Fiata tak bude za stejný prachy o 10 let mladší a o 100000 na tachometru miň. A spojku budeš řešit až za 10 let a to už tě to nebude bolet.
jenda2*
Byla to nejlepší auta. Dávno to není pravda a to jsem měl dvě Octavie a Superb. Jsou to krámy. Dobrých aut je plno. A po zkušenostech s Hyundaiem není jasnější volby. A autorizované servisy Škoda by měli okamžitě zrušit. Takové zlodějiny a tupost mechaniků není jinde rozšířená jak tam. U poruchy čidla motoru automaticky mění startér ! ( otáčky při startu...) Prostě trotlové.
Spojka mi vždy začala prokluzovat na vyšším rychlostním stupni při přidání plynu. (Například 80-zrychluji na 100 a otáčky jdou nahoru, rychlost nikoliv) Řekl bych vzhledem k tomu, že Octavie má hydraulickou spojku, že byl prvotní problém tam. Nic méně teď už to má spojka za sebou. Klidně bych montoval místo dvouhmoty, opravnou jednohmotu, stejně na prvních modelech byla.(netrpí klika ani převodovka jako jiných vozidel)
Nejlíp spojku prověříte, když při zařazené pětce sešlápnete plyn nadoraz. Pokud začne klouzat, je po ní. Teoreticky by měla stačit nová lamela, ale zásadně se mění celá spojka, je to dost pracné a ta spojka nestojí zas tolik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.