Nejste přihlášen/a.
Přeji Vám dobrý den.
Prosím Vás o radu,nebo odborný názor.
V lednu loňského roku jsem zakoupil za hotové nové auto zn.Hyundai i20.
Na faktuře je auto zapsáno jako "Provedení i20/2011 auto jsem zaplatil a převzal.
Po delším čase jsem si povšiml štítek na vnitřním prahu auta,kde jsou vyraženy různé údaje o autě z výroby.
Je tam také datum výroby auta a ten uvádí datum výroby 11/2007
Pro mne ro znamená,že jsem koupil čtyři roky staré auto.
Pokud se jedná o provoz auta jsem s ním spokojen.Cítím se však podveden.Pokud bych to auto dnes chtěl prodat,nedostal bych za něj více než 80.000,-Kč
Co se stím dá dělat?
Bojovat o slevu na ceně,nebo výměnu auta?
Děkuji Vám předem za radu.
Pavol Berky
Drnovice č.567
683 04 Drnov
jen tak mimochodem ,model i20 se jede od 08/08-takže těžko může být auto 2007...A to,že je práh,nebo nevím co,vyrobeno v roce 2007 neznamená vůbec nic-sklady se plní a plní a že zrovna u tohohle vašeho auta přišel "na řadu" ten a ten práh,to se může stát...Mimoto tzv.nulté serie-to jsou kusy k testům,homologacím,sladěním výrobních linek atd. jsou vyrobeny už třeba dva roky před samotným zahájením sériovky-a z té doby už jsou i na sklad vyráběny jednotlivé komponenty(právě plechařina-tu si dělá automobilka vesměs sama)...Prostě nic divného-jen taková perlička Pagani Hyuaria se testovalo a zkoušelo celých 8 let,než šlo do výroby-to si klasické automobilky nemohou samozřejmě dovolit-protože by to nestíhali dotovat a klekly by,jenže za 8 let testování u modelu fakt vychytáte všechny mouchy-akorát si to taky pak člověk zaplatí...(něco málo přes milion Eur) Ale k věci-vůbec to není potřeba řešit,není to nic neobvyklého...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.