Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strašně hučí pneu

Od: vladimirp odpovědí: 20 změna:
Už delší dobu mi hučí pneu. Při rovné jízdě a při jízdě doleva hučí enormně. Při jízdě doprava absolutně vůbec. Na geometrii jsem byl a od té doby to hučí ještě víc. A levé přední kolo je v záklonu do "A" asi o 1 stupeň. Aji při brzdění to hučí jak autobus.
Může za to odklon nebo špatně udělali geometrii?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mě to taky hučelo ale pořád a nakonec to byli ložiska. A to po cca 45000 km.

el
hodnocení

1x
Já bych vyzkoušel jiné pneu, jestli jiné nemáš tak vypůjčit od někoho treba i zimní, abych vyloučil ze to nedelaji již zmíněné ložiska.
Pneu můžou hučet, ale že by strašně hučely to se mi nezdá, to umí jen ložiska.
A může se stat ze po geo huci ještě více.

hodnocení

1x

Když nasadíte zimní kola, nebo když si s někým vypůjčíte kola, dělá to taky?

doplněno 24.06.20 11:43:

Pokud vyměníte kola, rámus sje stejný, tak hledáte jinde a na jiných kolech. Musí přijít někdo, kdo to pozná sluchem.

vladimirp
hodnocení

Aji na zimních to dělá.
el

Takže lozisko nebo ložiska.

Jde to poznat uz i na heveru pri otáčení kolem o ktere jde. Jsou-li ve fázi "strašně hučí"

Ano, jde to poznat. Kdo je nezkušený, tak doporučuji sundat kotoučovou brzdu. Pak bude zvuk kola vydávat jen ložisko.

Prvotní je osahat vůli ložiska.

asd1

Kotouč nesundavat! Když už, tak jen opatrně odtáhnout desky aby se nedotýkaly kotouče..

vladimirp
hodnocení

Kolem jde volně otáčet a žádný zvuk nevydává. Ani nehřeje!
asd1

Hučící ložisko nemusí mít vůli ani nemusí hřát. Někdy to je zadní a tváří se že to je předek.. Taky nejsou ložiska jen v kolech ale i na poloose, v převodovce apod. Dobrý mechanik to ale najde rychle - ví jaké příznaky má sledovat a vylučovací metodou to vytřídí..

Může vrčet jen při zatížení autem, tj. když ho máš na zvedáku odlehčený tak se může tvářit normálně..

hodnocení

0x

Nemáte na některé pneu bouli? A jaká značka?

hodnocení

0x

Stálo by za to napsat o jaké auto se jedná a jaké (značka, zimní, letní) a jak dlouho (jak ojeté) jsou na něm pneumatiky. S geometrií to moc souviset nebude, LP kolo nemá záklon, po opakovaném přečtením jsem zjistil že má negativní odklon, jehož hodnota rovněž není katastrofická. A jestli to hučí i při brzdění, stálo by za to udělat přední brzdy, kde možná bude něco přidřené (čep brzdy, váleček, nakonec i samotná destička).

Takže je třeba najít odborníka, který to vše zkontroluje a chyby odhalí. Jinak na dálku poradit neumím.

@stepm: Boule nehučí, boule drncá, popřípadě příslušné kolo s boulí "hází, je nevyvážené.

doplněno 23.06.20 22:44:

@vladimirp: Na ložiska jsem zapomněl, ale po doplnění informací vše opotřebeným ložiskům nasvědčuje. "Odborníci" ve značkovém servisu je obvykle nepoznají, ale zkušený garážník je na heveru pozná bez problémů.

vladimirp
hodnocení

Fiat Stilo, Letní pneu Fulda vzorek 5mm jako nové. Po té geometrii se to moc zhoršilo což boule ani ložisko nebude. Dělá to jen vepředu.

Fulda není nijak kvalitní pneu. Takže hučet klidně může (vlastnost).

Fulda jsou kvalitní pneumatiky, ale v dnešní době když jsou staré (co je staré že?) pneumatiky tak často hučí!

Měl jsem třeba letrní Nokiany (vyrobené ve Finsku) a po 6 letech taky už byly hlučnější...

asd1

Fuldy nejsou šunt, ale naopak patří mezi lepší značky.

hodnocení

0x
Ja mam takovou zkusenost, ze pokud jsou poskakane gumy, tak se to chova stejne jako vadne lozisko.

mak*
hodnocení

0x

Nebude to spíš ložisko?

Gratuluji, objevil jsi Ameriku*zed*

mak*

No když se ptá, tak to asi neví.

Tak si přečti celé vláno a zjistíš, že jsi až několikátý v pořadí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]