Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nespokojenost s instruktorem autoškoly

Od: go odpovědí: 9 změna:
Zdravím, jsem nespokojený s instruktorem jízd v autoškole a přemýšlím jestli se ozvat vedení autoškoly nebo rovnou přestoupit do jiné AŠ. Vadí mi, že si dělá pauzy na cígo, a celkově bych řekl, že by mě to mohl učit líp.
Měl bych požádat o jiného instruktora nebo přejít do jiné AŠ? Raději bych přešel jinam, ale mám strach, že to finančně nebude výhodné...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ha
hodnocení

2x
Můj první autoškolák mě vzal na parkoviště kde jsem půl hodiny jezdil a rozjížděli se (s tím jsem problém nikdy neměl). Pak už jsme jezdili jen po městě kde na mě řval a nadával mi do c*raku a k*kotů, byl jsem hodně vyjukaný z provozu a dost mě stresoval, že jsem dělal víc chyb než bylo zdrávo. Vzhledem k tomu, že autoškolák neměl čas každý den, tak jsme jezdili třeba 3-4 hodiny v kuse.(o to horší to pro mě bylo). Navíc, když mě vracel domů a rodiče se ho zeptali jak mi to jde tak tvrdil, že se zlepšuji a jezdím dobře. *sok*
Nakonec jsem autoškolu změnil nejdřív jsme začali jezdit po okolích vesnicích a nakonec město. Doba jedné jízdy cca1hodina až 2vyučovací.
Řidičský průkaz jsem udělal na první pokus, testy na plný počet bodů a jízdy také bez problémů. Po finanční stránce jsem samozřejmě zaplatil mnohem víc než u jedné autoškoly, ale nelituji toho.
PS: teoretická část(v učebně) pokulhává asi v každé autoškole. Základ je se učit na testy děláním testu :)

Základ je neučit se testy-to je volovina.Základ je naučit se pravidla a upaltňovat je v provozu,pže ne vše ve skutečbisti je tak jak v testech - křižovatky.

Tazatel ano lze vyměnit instruktora jízd.

@diesel
Ano naucit se pravidla to jednoznacne souhlasim, nicmene jeste pred par lety kdyz bylo v testech moznych nekolik odpovedi tak ver, ze u nekterych otazek ti zustaval rozum stat a pokud jsi to nemel naucene z cvicnych testu tak bys to nejspis nedal. Ano, ted uz je to zase jen o jedne odpovedi, ale i tak je dobre si projit cvicne testy. Dalsi veci je, ze je potreba aby se ridic vzdelaval i dal a nejezdil podle pravidel pred 40 lety.
Nevim jak se na to koukas ty, ale ja rozlisuji 2 roviny, jedna je udelat ridicak, tedy naucit se teorii, rizeni, udelat zkousky a druha je ta realita co nastane. Nikdo (dobre tak vetsina) nejezdi tak jak by jezdila u zkousek. Kdyz pokecas s jakymkoliv autoskolakem tak ti rekne, ze clovek, ktery musi znovu udelat jizdy a uz leta jezdil, tak je to horor.
K otazce uz asi bylo receno vse.

Máš smůlu dal jsem to i když jen cvičně.On je poroblém že se naučí dle testů učebnicové křižovatky a pak na křižovatce ,která neodpovídá testovacím je v Prčicích.Jeden čas ,dávno tomu jsem si cvičně testoval někdy i 2x ročně, poslední dobou nemám příležitost a s... na to .Naposledy jsem zkoušel asi dva roky zpět-opět bez chyby.

Jinak závěr poslední dvě tři věty-souhlas!

@diesel
Je zbytecne se s tebou dohadovat kdyz si ve vetsine neprotirecime. Jen prosim v testech nejsou jen krizovatky, kde to nasprtani je fakt kravina, ale spise slovickareni u jinych otazek. No a cvicne po letech ridicaku a vyjukanej v 18 na ostrych testech je celkem rozdil :)

hodnocení

1x

V životě budete nespokojenej s mnoha lidmi. Hodnotit učitele (jakéhokoliv) můžete jen podle jeho výsledků, ne podle pauzy na cigaretu nebo stylu výuky. Jestli má výsledky a jeho žáci jsou ve zkouškách úspěšní, tak to zkousněte a snažte se něco naučit. I když se vám jeho styl výuky nelíbí, tak důležité jsou výsledky, a to budete moct posoudit až jako zkušený řidič.

A jestli výsledky nemá, jeho žáci musí opakovat při zkouškách, tak požádejte o výměnu.

hodnocení

0x

Je to víc faktorů. Budeš s něma bojovat a nervovat se zbytečně pro pár stovek?

Ona pauza na cígo je lepší, než když by byl nervní celou dobu výuky a řval po tobě.

doplněno 23.06.20 11:28:

Běžná praxe

pet32
hodnocení

0x

Já když dělala řidičák, tak bylo více instruktorů, kam jsem se mohla přihlásit. To mně by taky vadilo, vy platíte za určitý čas jízdy.

Ano platí se každá hodina a každý by měl odjezdit stanovený čas.Ale je jedno zda-li je deset hodinových jízd nebo pak jen pět dvouhodinových ,v sumáry i když jezdí 3 hodiny ,tak opokud si něpřiplatí,tak nebude jezdit víc než je stanovený pčet hhodin osnovami! Ledaže by majtel AŠ byl dotoval jízdy žáků ze své kapsy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]