Nejste přihlášen/a.
milan: Tak potom něco takového. Ovšem 3 osoby ... no je to vždy o kompromisech. Ideál jsou vždy 1 - 2 v těchto miniprostorách.
Pokud se nebavíme o případu na stavbách, kdy tam z hospody do bezvědomí ulehne 5 chlapů a chrupnou do rána
gumidek, teď je zrovna synek s manželkou a prcekem na Olomoucku. Velikost karavanu jim vyhovuje. Menší zamítli.
torrrent®,
taky jsem si myslel, že mám zbytečně velký karavan, ale čas ukázal, že nikoliv. Ale rozhodnutí je jen na Vás, jak velký.
Takže celková hmotnost přívěsu může být větší pod podmínkou, že nebude težší, jak celková hmotnost auta a zároveň se vejdou do 3500t.
Takže celková hmotnost přívěsu může být větší ***větší jak co?
pod podmínkou, že nebude težší, jak celková hmotnost auta*** podle technického průkazu auta
a zároveň se vejdou do 3500t.***ANO
Větší 750kg.
Takže pokud se táhne autopřepravník s okamžitou hmotností 600kg, ale celkovou 2400kg, tak má Bčkař smůlu. Je to tak?
§ 80 a § 81 zákona 361/2000
Měl jsem v tom trošku zmatek a jednu dobu to bylo horké téma (v té době vznikl i harmonizační kód B96 do řp). Mám BE. takže jsem po tom tolik nepátral a už mě zajímá jen vpodstatě tažák auta.
f) B jsou zařazena motorová vozidla s výjimkou vozidel uvedených v písmenech a) až e), jejichž největší povolená hmotnost nepřevyšuje 3500 kg, určená pro přepravu nejvýše 8 osob kromě řidiče, ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo o největší povolené hmotnosti
1. nepřevyšující 750 kg,
2. převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3500 kg, nebo
3. převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy převyšuje 3500 kg, ale nepřevyšuje 4250 kg, jedná-li se o řidičské oprávnění v rozšířeném rozsahu,
@milancukrar Nepochybně máte více zkušeností. nicméně si dovolím oponovat. Pokud se nechystám mít karavan mít postavený v kempu 14 dní v kuse a bydlet v něm, tak mi snad nechcete tvrdit, že budu potřebovat 8metrovou krávu. Opravdu mě jde o to abych měl kde přespat, max. si něco uvařit. Max přespím 2-3 noci a valím dále. Jezdit budu hlavně v létě, kdy je dobré počasí, takže v karavanu opravdu jen přespím, nebudu v něm trávit veškerý čas.
Klidně oponujte, ale pravdivě a argumenty.
Já taky nestojím v kempu týden, přijedu, ubytuji, projedu-projdu okolí, dva tři dny a valím jinam. Určitě nepíšu nikde o "že budu potřebovat 8metrovou krávu".
Toto tak nikde nepíšu: "Jezdit budu hlavně v létě, kdy je dobré počasí, takže v karavanu opravdu jen přespím, nebudu v něm trávit veškerý čas"
Já jen vím, že se občas stane, že je venku šeredně, že jsem v karavanu třeba půl den.
Takže Vaše požadavky na karavan jsou stejné jako moje. Ale nenechte se ovlivnit mojemi zkušenostmi a kupte co uznáte za vhodné.
Přeji dobrý výběr.
Pokud rozhoduje váha,mrkni na karavan od francouzské značky Caravelair,ty jsou lehké a slušně vybavené.Také holandská Delta je vhodná,vybírej obytnou délku okolo 3.5m a hlavně s toaletou a topením,některé nemají.Vhodný je i belgický Beyerland.Pozor na rozjíždění v kopcích/kolona,železniční přejezd/hodně trpí u slabých motorů spojka.Pokud je důležitá i cena,tak hledej ročníky 91-96,ve slušném stavu seženeš v ceně 65-95 tis.Pokud cena nerozhoduje,je lepší si připlatit za novější a modernější model.Na velké cestování je ale rozhodně vhodnější buď malé obytné auto,nebo i obytná dodávka-vestavba-Volkswagen T4 Multivan,Fiat Ducato,Peugeot Boxer,Citroen Jumper,Renault Trafic či Master.Náklady na provoz jsou srovnatelné a přespání kdekoliv je rozhodně jednodušší,než s přívěsem.Ale pořizovací cena je samozřejmě daleko vyšší.
Pokud chceš furt jezdit, tak bych nehledal karavan ale obytňák.. Asi nejlíp dodávku s obytnou úpravou - zvenku nevypadá jako obytňák, takže po ní policajti při spaní na parkovištích tolik nejdou...
@asd1 o tom jsem také přemýšlel, ale malý karavan koupím při troše štěstí v řádech desetitisíců, u obytné dodávky jsem tak na půl milionu.
Na dálnici je bezpečnější dodávka než souprava s přívěsem. Navíc ty v řádu desetitisíců jsou s konstrukční rychlostí do 100km/h. Také bych i tento fakt zohlednil, pokud je klíčový.
Dále pak pracnější couvání nebo omezení vjezdů na některá parkoviště.
Rozhodně bych vybíral přívěsy s nájezdovou brzdou a ideálně se stabilizací na spojovacím zařízení.
Jak jsem psal výše, tak kdybych měl půl mega volného tak jdu hned do dodávky, ale kupovat 20 let starou vylítanou vránu za 300k se mi opravdu nechce
Většinu karavanů můžete tahat s "B". Jaké máte auto, kolik máte v techničáku napsáno pro bržděný přívěs?
Takových přívěsů, jak hledáte je mnoho.
Já měl 850kg, stále přeložený, tahaný za Fábii 1,4 a šlo to. Ale kopečky nikoliv. Takže jsem koupil Octávii. Mám karaval 495cm, pro 4-5 osob.
Je tak velký výběr, že si budete těžko vybírat, záleží na penězích. Já si spoustu věcí dodělal, volil jsem starší typ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.