Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám fabii 1,4 16V 74kw a nedávno se mi rozsvítila kontrolka mazání. Nechal jsem vyměnit čidlo, filtr, vyčistit nasávací koš a nakonec i olejové čerpadlo. Kontrolka svítí vesele dál a jde slyšet jak cvakají hydroštely. Takže tlak je stále špatný. Olej se neztrácí... už nevím co by to mohlo být. Děkuji předem za pomoc.
Prostuduj zde forum.skodahome.cz/...
doplněno 08.03.10 18:15:Mně se to jeví,že používáš nevhodný olej. Já u téhož vozu používám ESSO Ultron 5W/40, který nakupuji zde olejservis.cz/... a nikdy jsem s olejem problém neměl. Hydroštely jsem nikdy neslyšel a mám 140.000km.
olej používám Mobil 10W/40 S a splňuje normu předepsanou výrobcem VW 500.00. Kontrolka začne svítit po zahřátí oleje na provozní teplotu cca po 5km. Kdyby bylo něco v systému ucpané (např. mazací kanálky), tak by to mělo hlásit již za studena, ne?
Chtělo by to sundat čerpadlo, vzít kompresor a do mazacího systému dírou po čerpadle fouknot vzduch zda někde neuchází. Je tu možnost že je někde prasklý blok či mazací kanál. Olej se ztrácí zpět do vany .
Nebylo by na škodu vyzkoušet, než se sundá čerpadlo, zatočit klikovým hřídelem a podržet čerpadlo zda se neprotáčí.
Mám obavu, že to asi bude ten prasklý blok motoru nebo mazací kanálek. Nevíte náhodou jak postupovat s případnou reklamací u prodejce? Auto mám z bazaru a v květnu vyprší půlroční záruka. Myslíte, že toto lze úspěšně reklamovat jako skrytou vadu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.