Ahoj, potřebovala bych radu. Asi třikrát se mi nepodařilo nastartovat auto. Jedná se o rozpětí asi 2 týdnů. Je koupená nová baterie, alternátor, řídící jednotka volantu, hlavní svazek... Vždy, když se mi to stalo, pršelo, což nemusí být v přímé souvislosti. Auto ani nevzdechne, total kaput. V servisu na nic nepřišli. Závada se neprojevil. Kolega mi řekl, že by to možná chtělo vyčistí odtokove kanálky u stěrače. Co si budeme povídat, voda s elektrikou nefungují. Měl by někdo nápad, prosím? Díky. Jana
Cituji: "Auto ani nevzdechne, total kaput." Tím myslíte přesně co? Startér vůbec nic nedělá? Nebo třeba při otočení klíčku při startování slyšíte např. nějaké cvakání, nebo ani to?
Může to být spousta věcí. Ale ... Co třeba začít od začátku: co když je jen špatná spínací skříňka, pojistka nebo relátko? Zkoušel to nějaký elektrikář proměřit? Pokud necvaká ani cívka startéru, bude zřejmě problém hned někde zpočátku, tzn. spínání startování.
Co to je za auto? Šel bych po pojistkách oxidace vytaveny pouzdra s kontakty Šel bych i po samotným startéru krátký uhlíky špatná cívka Pokud to nepude natočit zlehka kladívkem poklepat na startér jak se chytne víme kde hledat Múže zlobit spínačka,relé co spíná cívku startéru atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.