Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená tento pojem?

Od: nikkoll odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
Co znamená pojem předvedení poškozeného vozidla před opravou?To po mě chtějí fotku auto jak vypadalo před bourackou?diky..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Likvidátor chce vidět nabourané auto před začátkem opravy.

hodnocení

2x

Nikoliv. Znamená to předvedení havarovaného vozidla před zahájením oprav.

hodnocení

2x

nikol.

poškozeného vozidla před opravou

vypadalo před bourackou

Vidíte ty rozdíly?

hodnocení

2x

Chtějí znát stav vozidla před započetím jeho opravy po nehodě.

Osobně jsem se nesetkal s pojišťovnou, která by během 2 dnů po oznámení poj. události nevyslala technika/likvidátora k provedení prohlídky vozidla po nehodě. Vždy stačilo oznámit, kde je vozidlo odstavené a připravené k prohlídce.

odchytova*

někdy je ale rychlejší si dojet na jejich prohlížecí místo sám, když je vozidlo pojízdné a není to daleko.

hodnocení

1x

Tím likvidátorem to ještě nemusí skončit. Za hluboké totality jsem havaroval a poničil předek auta. Likvidátor škodu odhadnul na 5000 a já se vydal do servisu. Tam ohodnotili náklady na 14000, což byla tenkrát cena třetiny nového auta. I napsal jsem pojišťovně doporučený dopis s tím, že pokud pojišťovna se stanoviskem servisu nesouhlasí, se rád zúčastním jednání mezi servisem a pojišťovnou. Pojišťovna na tento dopis nereagovala. Když potom došlo na placení, zachránil mně tenhle dopis od toho, že bych náklady nad 5000 platil sám. Proto je i pro majitele vozidla důležité posouzení stavu likvidátorem před zahájením opravy a konfrontace názorů servisu a pojišťovny na náklady opravy.

Proto je dobré, že některé pojišťovny mají své doporučené servisy, které jim udělají i tu předopravní prohlídku. Navíc je to například s nižší spoluúčastí .

hodnocení

0x
Oni nevyslali technika který by to ohodnotil a nafotil? Co je to za pojišťovnu?
lee*
Třeba u české pojišťovny proplaceno bez prohlídky likvidátorem. Šlo o uražené zrcátko, škoda 10tis. Bez něj jezdit nemohu (300km denně) a prohlídka likvidátorem by byla až za několik dní. Tedy opraveno ihned na počkání a doloženy jen fotky. Uznáno s tím, že bylo šetřeno policií

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]